Το Ευρωκοινοβούλιο κρούει κώδωνα κινδύνου για την λειψυδρία στην Ευρώπη

ΦΩΤΟ Αρχείου
Την ερχόμενη Πέμπτη 15 Ιουνίου, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με το Συμβούλιο και την Επιτροπή την ξηρασία και τον κίνδυνο κρίσης στην παροχή νερού, εν αναμονή του καλοκαιριού.

Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ζητήσουν την ερχόμενη εβδομάδα παρεμβάσεις για τη διατήρηση και τη βελτίωση των υδάτινων πόρων της ΕΕ, οι οποίοι έχουν ήδη πληγεί από τις επί σειρά ετών ξηρές συνθήκες και τη μείωση των επιπέδων των υπόγειων υδάτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου, οι επιπτώσεις της ξηρασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ήδη ορατές στη Γαλλία, την Ισπανία και τη βόρεια Ιταλία και εγείρουν ανησυχίες σχετικά με την διαθεσιμότητα νερού για ανθρώπινη χρήση, για τη γεωργία και για την παραγωγή ενέργειας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Ξηρασίας, πάνω από το ένα τέταρτο της επικράτειας της ΕΕ αντιμετωπίζει επί του παρόντος συνθήκες αυξημένης επιφυλακής για την ξηρασία, ενώ το 8% βρίσκεται ήδη σε κατάσταση συναγερμού.

Το απόγευμα της Δευτέρας, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με την Επιτροπή την καθιέρωση μιας Ευρωπαϊκής Ημέρας για τα θύματα της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης. Θα υποβληθεί σχετικό ψήφισμα κατά τη διάρκεια της συνόδου.

ΑΤ

πηγή: Υπηρεσία Τύπου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Ιουνίου 2023 - 10:01

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
21:57
Συνελήφθη 30χρονη για υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία
21:10
Τη διεξαγωγή έρευνας για τους φονικούς βομβαρδισμούς σε γραφείο του Ερυθρού Σταυρού στη Γάζα, ζητά ο Μπορέλ
20:37
Ελλάδα: 13 συλλήψεις για την πυρκαγιά στην Άνδρο
19:49
Βρετανία: Η διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προκάλεσε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λέει ο Φάρατζ
17:21
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 22/06/24
16:05
Επίσκεψη Υπουργού Γεωργίας στις πληγείσες από πυρκαγιές κοινότητες Λευκωσίας
15:37
Ισραηλινά πλήγματα προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπων στην Πόλη της Γάζας
15:20
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στην Άνδρο, σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός
14:45
Foreign office για απειλές Χεζμπολάχ: Οι Βρετανικές Βάσεις δεν έχουν φιλοξενήσει καθόλου ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό
14:06
Επίθεση της Ρωσίας προκάλεσε ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας
13:16
Συνέχεια στην εμπορική αντιπαράθεση Κίνας - Ευρωπαϊκής Ένωσης
13:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.