Η Βασιλική Κασσιανίδου η νέα υφυπουργός Πολιτισμού - Η παραίτηση Χατζηγιάννη έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (Βίντεο)

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εύχεται στον Μιχάλη Χατζηγιάννη κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία στη λαμπρή καλλιτεχνική καριέρα του, που με τόση επιτυχία έχει υπηρετήσει για σειρά ετών.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης, υπέβαλε την παραίτηση του, από τη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού, λιγότερο από πέντε μήνες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον κύριο Χατζηγιάννη, τόσο για τη διαχρονική φιλία τους όσο και για τη μεταξύ τους αγαστή συνεργασία και την προσφορά του στο σύντομο χρονικό διάστημα που έχει υπηρετήσει ως υφυπουργός Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εύχεται στον Μιχάλη Χατζηγιάννη κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία στη λαμπρή καλλιτεχνική καριέρα του, που με τόση επιτυχία έχει υπηρετήσει για σειρά ετών.

1689063805_KhATZEGIANNES_meta_photo

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να διορίσει ως νέα υφυπουργό Πολιτισμό τη Βασιλική (Λίνα) Κασσιανίδου, καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Αρχαιολογίας και Αρχαιομετρίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, από το 1994.

Πριν από δύο μήνες, η κυρία Κασσιανίδου εξελέγη Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σπούδασε Χημεία και Κλασική Αρχαιολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες και έλαβε διδακτορικό τίτλο στην Αρχαιομεταλλουργία, σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Κασσιανίδου: Oι προτεραιότητες του υφυπουργείου

"Η ανάδειξη του κυπριακού πολιτισμού, η στήριξη των ανθρώπων που τον απαρτίζουν και η ομαλή ένταξη του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο", αποτελούν κύριες προτεραιότητες για τη νέα υφυπουργό Πολιτισμού, Λίνα  Κασσιανίδου.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα Σε Μέρα" και τονίζοντας ότι ο διορισμός αποτελεί τιμή, πρόσκληση και πρόκληση για την ίδια, η κυρία Κασσιανίδου πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει ένα νέο υφυπουργείο στο οποίο εκκρεμούν πολλά θέματα, που θα πρέπει να επιλυθούν.

Διαβάστε ακόμα

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης, υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουλίου 2023 - 14:00

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
22:00
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.