Βραβείο ΡΙΚ Τιμής Ένεκεν στον Κώστα Γ. Αναστασιάδη

Επάξια σήμερα το ΡΙΚ απένειμε το βραβείο «ΡΙΚ Τιμής Ένεκεν» στον Κώστα Γ. Αναστασιάδη, πρώην Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, ως αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς του στην εξέλιξη του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

ΠΑΠΥΡΟΣ.jpg


Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή του ΡΙΚ, ο κύριος Θανάσης Τσώκος απένειμε το βραβείο και ευχαρίστησε τον κύριο Αναστασιάδη για τη συμβολή του στην τεχνολογική και άλλη πρόοδο που γνώρισε το ΡΙΚ σε δύσκολες δεκαετίες.

Ο κύριος Αναστασιάδης, παρουσία μελών της οικογένειάς του και πρώην συναδέλφων του, παρέλαβε το βραβείο με μεγάλη συγκίνηση, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς το ΡΙΚ για την αναγνώριση του έργου του.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο Κώστας Γ. Αναστασιάδης εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες και με την επιστροφή του στην Κύπρο, προσελήφθη το 1960 στο ΡΙΚ ως ανώτερος μηχανικός.

20230725_103446.jpg


Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΡΙΚ και μαζί με τους συναδέλφους του εργάστηκαν με ζήλο για την τεχνολογική αναβάθμιση του ΡΙΚ, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής.

Το 1985 προήχθη σε Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΡΙΚ, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι την αφυπηρέτηση του το 1988.

Μετά την αφυπηρέτηση του εργοδοτήθηκε ως τεχνικός συνεργάτης στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στο Ράδιο Σούπερ, στον ΛΟΓΟ και στο ΣΙΓΜΑ, όπου είχε την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση του τεχνικού εξοπλισμού τους.


Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιουλίου 2023 - 20:53

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουλίου
Υπουργικό Συμβούλιο: Ολοκληρώθηκαν 26 δράσεις για το 2024
20:55
Ο πλανήτης κατέγραψε τη θερμότερη ημέρα στα παγκόσμια χρονικά την Κυριακή 21η Ιουλίου
19:15
Νέα κίτρινη προειδοποίηση και νέος κόκκινος συναγερμός και για την Τετάρτη
18:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προς Υπουργούς: «Λογοδοσία στην πράξη και όχι στα λόγια»
17:51
Κλειστό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού την Πέμπτη για εργασίες
17:24
Επεισόδια στο Μπανγκλαντές με 174 νεκρούς -Πέραν των 2,500 οι συλληφθέντες
17:13
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 23/7/24
17:10
Προκλητική και πάλι η Τουρκία -Απειλεί με πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κάσου
16:53
"Θα πιω απόψε το φεγγάρι"... στην Κύπρο! Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Σελήνης
16:47
Ποινή φυλάκισης 12 χρόνων σε 19χρονο στη Λάρνακα για υπόθεση ναρκωτικών
15:57
Σταματούν οι προκρατήσεις: Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας θα απομακρύνει τις πετσέτες απο τα κρεβατάκια
15:48
Υπόθεση Μέταμαξ: Δύο στο Δικαστήριο, ένας ελεύθερος -140 καταγγελίες για 422,000 ευρώ!
13:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.