ΜΠΑΤΕ – Άρης 3-5: Ιστορική πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο με 2η νίκη και συνολικό σκορ 11-5!! (vid)

Ο 'Αρης Λεμεσού συνεχίζει να γράφει ιστορία. Πρόκριση στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκό όμιλο για πρώτη φορά. Ντούμπλαρε τις επιτυχίες του σε βάρος της Μπάτε, περνώντας με 5-3 από το κεκλεισμένων " Μέζοκοβεστ" και με συνολικό σκορ 11-5 (6-2 το πρώτο ματς), πανηγυρίζει τη μεγάλη επιτυχία.

Οι πρωταθλητές Κύπρου παρουσίασαν τα γνωστά αγωνιστικά στοιχεία τους. Διαρκές τρέξιμο, high press, όμορφοι συνδυασμοί, με κάθετο ποδόσφαιρο, γκολ και θέαμα. Χρίζει αναφοράς, ωστόσο το γεγονός ότι παραβιάστηκε τρεις φορές η εστία του Βανά Αλβες.

Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Μπαμπίκα και ας αγωνίστηκε μόνο στον πρώτο ημίχρονο. Πέτυχε το πρώτο με πλασέ (8’), σέρβιρε το δεύτερο στον Γκομίς (26’) και είχε συμμετοχή στο τρίτο όταν σούταρε για να αποκρούσει ο Κούτραβες και να σκοράρει στη συνέχεια ο Καζού (35’).  Το τέταρτο γκολ με πανέμορφο εκτός περιοχής σουτ του Μπένγκτσον στο 56’, ενώ το πέμπτο, ήρθε με κοντινό σουτ του Στεπίνσι στο 74′. Ο Γκρομίκο στο 25΄, είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τη Μπάτε με πέναλτι, τα άλλα δύο γκολ της, ο Μαρτίνοφ στο 48' για το 2-4 και ο ο Λάπτεφ με εκτέλεση πέναλτι στο 90’+3, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Στις 21 Μαΐου ο Άρης Λεμεσού έγραφε ιστορία κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα στα 93χρόνια πορείας του. 72 ημέρες μετά συνεχίζει να προσθέτει «χρυσές» σελίδες στην ιστορία του και να επιβεβαιώνει ότι έχει όλα τα φόντα να καθιερωθεί στην ελίτ του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Στην παρθενική του παρουσία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έγινε η 7η κυπριακή ομάδα που θα συμμετάσχει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά την Ανόρθωση, τον ΑΠΟΕΛ, την ΑΕΚ, τον Απόλλωνα, την ΑΕΛ και την Ομόνοια. Το Κόνφερενς Λιγκ είναι ήδη εξασφαλισμένο, ωστόσο άπαντες στην ομάδα δηλώνουν πεινασμένοι και έτοιμοι να πάρουν μακριά τη βαλίτσα, γιατί όχι και μέχρι τους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΜΠΑΤΕ (Κίριλ Αλσέφσκι): Κούτραβετς, Νετσάεφ, Καντάρεβιτς, Μπανέ (41′ Μαρτίνοφ), Τζίμοχ (69′ Μάρκεβιτς), Γκρομίκο (84′ Βολκόφ), Μποχάροφ, Γκρετσίκο (69′ Ισλάμοβιτς), Ποντστρέλοφ, Κοντσεβόι (69′ Αντιλέφσκι), Λάπτεφ.

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Άλβες, Γιαγκό, Μπρόρσον (46′ Σανέ), Μουσούντα, Καζού (57′ Ουρόσεβιτς), Στρούσκι (57′ Νίκολιτς), Ζόκε, Μαγιαμπέλα, Μπένγκτσον, Μπαμπίκα (46′ Στεπίνσκι), Γκομίς (74′ Μοντνόρ).

Σκόρερ: Γκρομίκο 25′, Μαρτίνοφ 48′, Λάπτεφ 90’+3 (πεν) / Μπαμπίκα 8′, Γκομίς 26′, Καζού 35′, Μαρτίνοφ 48′, Μπένγκτσον 56′, Στεπίνσκι 74′

Κίτρινες: Τζιμόχ, Καντάρβιτς, Μπαχάροφ / Μπρόρσον, Μουσούντα

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Μόρτεν Κροχ (Δανία)

Α’ βοηθός: Γουόλενμπεργκ Ράσμουσεν (Δανία)

Β’ βοηθός: Στέφεν Μπράμπσεν (Δανία)

4ος: Μίκελ Ρέντερ (Δανία)

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Αυγούστου 2023 - 10:20

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.