Ικανοποίηση για την ψήφιση της Έκθεσης για την Τουρκία. Ανάγκη ενεργότερης εμπλοκής της Ενωσης

Ικανοποίηση για την ψήφιση της Έκθεσης για την Τουρκία από το Ευρωκοινοβούλιο και την υιοθέτηση της τροπολογίας των κυπρίων Ευρωβουλευτών, που προσθέτει καταδικαστική παράγραφο για τις τουρκικές παραβιάσεις και επιθέσεις εναντίον ειρηνευτών στην περιοχή της Πύλας, εξέφρασε η κυβέρνηση.

Σε γραπτή δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην παράγραφο 33, με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη ενεργότερης εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου.

Επισήμανε πως η προσέγγιση αυτή, αποτελεί βασικό στοιχείο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και που δύναται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης υπέδειξε πως το Ευρωκοινοβούλιο επισημαίνει την ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων από εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά και την αποφυγή ενεργειών και προκλήσεων που οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Είπε επίσης ότι το Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει λύπη για την αξίωση της τουρκικής πλευράς για λύση δύο κρατών, καταδικάζει ενέργειες που προωθούν το αποσχιστικό καθεστώς και υποδεικνύει την ανάγκη απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων και σεβασμού των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.  

Η κυβέρνηση κάλεσε την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή ηγεσία, όπως ανταποκριθούν θετικά στα όσα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί, για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Ο κύριος Λετυμπιώτης τόνισε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας δεν μπορεί να περιορίζεται σε λεκτικές διακηρύξεις και κάλεσε την Αγκυρα να σεβαστεί τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.   

Δ.Κ./Π.Γ.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:00

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουλίου
Ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας διατηρούν Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία
06:47
"Μνήμης Κατάθεση" από το ΡΙΚ
06:17
Τζο Μπάιντεν: «Σας υπόσχομαι ότι είμαι καλά» - «Θα κατέβω στις εκλογές και θα νικήσουμε»
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 13/07/24
05:26
Ουκρανία: 6 νεκροί και 13 τραυματίες από τα ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ντονέτσκ
05:11
12 Ιουλίου
Αισιοδοξία προέδρου για θετικά νέα για Κυπριακό πριν το τέλος του χρόνου
21:08
Γκουτέρες: Bλέπει θετικά παράταση της αποστολής Ολγκίν
21:02
Νέα επίθεση Ισραηλινού υπουργού εξωτερικών κατά Τούρκου προέδρου
20:13
Άδεια στον Μπελέρη για να πάει Στρασβούργο και μετά πίσω φυλακή
20:04
Ο θερμότερος μήνας που καταγράφηκε ποτέ ο φετινός Ιούνιος
20:01
Μητσοτάκης σε Γκουτέρες: Να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού
19:57
Συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς για κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε ο Μπάιντεν
19:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.