Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν έχει καθοριστεί κοινή συνάντηση με Γκουτέρες - Τατάρ Επιδίωξή η επανέναρξη συνομιλιών (Βίντεο)

Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί κοινή συνάντησή του, με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ και το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, μόλις λίγα 24ωρα πριν από τη μετάβασή του στη Νέα Υόρκη.

Υπογράμμισε πως εκείνο το οποίο τον ενδιαφέρει, είναι η δημιουργία συνθηκών που θα οδηγήσουν σε επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει, αύριο, στην Αθήνα, όπου θα παραστεί σε δείπνο το οποίο θα παραθέσει προς τιμήν του η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών και την επομένη θα αναχωρήσει για την αμερικανική μεγαλούπολη, όπου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση προόδου της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη στήριξη στην προσπάθεια της Λευκωσίας για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟ.jpg

Κατά την επίσκεψή του στην γαλλική φρεγάτα "Paul Chevalier", ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως η εν εξελίξει άσκηση "Ευνομία 4", αποτελεί ένδειξη της ετοιμότητας - Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας - να εργαστούν από κοινού, για περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: ΡΙΚ/ΚΥΠΕ

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:05

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουλίου
Λετυμπιώτης: Δεν επηρεάζει την πρωτοβουλία "Αμάλθεια" η απομάκρυνση της προβλήτας από τη Γάζα
15:01
Κρεμλίνο: Αντιδράσεις για τα φραστικά ολισθήματα του Μπάιντεν και τις επιθέσεις κατά του Πούτιν
14:36
Μείωση οδικών παραβάσεων λόγω συστημάτων φωτοεπισήμανσης ανακοινώνει το Υπουργείο Μεταφορών
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024
13:19
Μη παραδοχή στις κατηγορίες απάντησε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας
12:30
Στεφάνου: Ο Γκουτέρες μας θεωρεί εδώ και χρόνια συνυπεύθυνους για το αδιέξοδο
12:02
Συνάντηση Στάρμερ-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
12:00
Δεύτερο πρόσωπο αναζητεί η αστυνομία για την υπόθεση MetaMax
11:16
Αφαιρείται το συρματόπλεγμα στην πράσινη γραμμή
11:09
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 12/07/24
11:06
Σειρήνες θα ηχήσουν σε όλες τις πόλεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις μαύρες επετείους
10:33
Πυροβολισμοί εναντίον διαφημιστικής εταιρείας στη Λεμεσό
10:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.