Τοποθετήσεις κομμάτων για την έκθεση προόδου της Τουρκίας ως προς το Κυπριακό και τα επεισόδια στην Πύλα

Photo by THIERRY CHARLIER / AFP

O ΔΗΣΥ σημειώνει πως η έκθεση προόδου της Τουρκίας εμπεριέχει θετικές αναφορές ως προς το Κυπριακό, καλεί την Τουρκία να εγκαταλείψει τη λύση δύο κρατών και υπογραμμίζει ότι η μόνη βιώσιμη λύση παραμένει η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Χαιρετίζει, επίσης, την υπερψήφιση της τροπολογίας των έξι Κυπρίων ευρωβουλευτών που ενσωματώθηκε στην Έκθεση, η οποία καταδικάζει τα επεισόδια που προκάλεσε στην Πύλα το κατοχικό καθεστώς και την παραβίαση της νεκρής ζώνης.

Το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι η έκθεση περιλαμβάνει ορθές, αλλά και αρνητικές θέσεις στο μεγάλο φάσμα θεμάτων που καταπιάνεται. Σημειώνει ότι ο βασικός λόγος που το ΑΚΕΛ δεν στήριξε την έκθεση είναι το γεγονός πως επαναλαμβάνεται εξευμενιστικά η σημασία που αποδίδει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και η Δύση στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντας την βασικό εταίρο για τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο και σημαντικό σύμμαχο, τη στιγμή που αποτελεί δύναμη κατοχής σε Κύπρο, Συρία, Ιράκ και παράγοντα αποσταθεροποίησης στη Λιβύη και αλλού.

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαρακτηρίζει την έκθεση προόδου της Τουρκίας βαρύνουσας σημασίας με τα θετικά, ως προς το Κυπριακό, αλλά και τα αρνητικά της. Σε ανακοίνωση, σημειώνει ότι η έκθεση εμπεριέχει σημαντικά θετικά στοιχεία που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα για την παραβατική, εγκληματική, επιθετική και απολυταρχική συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο εντός της χώρας όσο και ευρύτερα στην ανατολική Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, το ΔΗΚΟ εκφράζει ικανοποίηση για την υπερψήφιση της τροπολογίας των Κυπρίων ευρωβουλευτών, με την οποία καταδικάζονται οι τουρκικές παραβιάσεις και επιθέσεις εναντίον ειρηνευτών στην Πύλα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΒ/ΑΚΩ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτεμβρίου 2023 - 19:46

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
07:00
Η Γερμανία κρίνει πως η προεδρία της Ουγγαρίας στην ΕΕ κάνει «μεγάλη ζημιά»
06:58
Ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας διατηρούν Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία
06:47
"Μνήμης Κατάθεση" από το ΡΙΚ
06:17
Τζο Μπάιντεν: «Σας υπόσχομαι ότι είμαι καλά» - «Θα κατέβω στις εκλογές και θα νικήσουμε»
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 13/07/24
05:26
Ουκρανία: 6 νεκροί και 13 τραυματίες από τα ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ντονέτσκ
05:11
12 Ιουλίου
Αισιοδοξία προέδρου για θετικά νέα για Κυπριακό πριν το τέλος του χρόνου
21:08
Γκουτέρες: Bλέπει θετικά παράταση της αποστολής Ολγκίν
21:02
Νέα επίθεση Ισραηλινού υπουργού εξωτερικών κατά Τούρκου προέδρου
20:13
Άδεια στον Μπελέρη για να πάει Στρασβούργο και μετά πίσω φυλακή
20:04
Ο θερμότερος μήνας που καταγράφηκε ποτέ ο φετινός Ιούνιος
20:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.