Νίκος Χριστοδουλίδης: Η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα που ταλανίζουν τους πολίτες

Η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα που ταλανίζουν τους πολίτες, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις για τη διαχείριση των αυξήσεων στις τιμές αγαθών και επιτοκίων.

Πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση και είναι σε καθημερινή επαφή με την κοινωνία. Σημείωσε ωστόσο ότι, την ίδια στιγμή, έχει και τεράστια ευθύνη για τα δημοσιονομικά δεδομένα, διαβλέποντας και τις εξελίξεις που ακολουθούν.

Επεσήμανε ότι έχουν ήδη ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα και τα δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά. Δεν απέκλεισε μάλιστα νέες εξαγγελίες, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ανάγκη, χωρίς να παραβλέπονται τα δημόσια οικονομικά.

Σε παρατήρηση ότι η επιδότηση του ηλεκτρισμού διακόπηκε μέσα στο καλοκαίρι και οι τιμές των καυσίμων εξακολουθούν να αυξάνονται, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι όλοι έχουν δει πού οδήγησε η μη καλή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών στο πρόσφατο παρελθόν.

Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι δεν είναι θιασώτης των οριζόντιων μέτρων, αλλά πιο στοχευμένων ρυθμίσεων για τους πολίτες που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την προσέλευση του Προέδρου στο Συνέδριο της PWC, στη Λεμεσό.

Δ.Κ./Σ.Σ.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:44

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

14 Ιουνίου
Ρωσία: Η συμφωνία ασφαλείας ΗΠΑ-Ουκρανίας είναι μια "κόλλα χαρτί"
14:36
Την τελευταία του πνοή άφησε βρέφος τριών μηνών ψες στο Μακάρειο
14:25
[ΒΙΝΤΕΟ] Ολοκληρώθηκε σήμερα η αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα
14:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
13:32
Ελλάδα: Ο Μητσοτάκης προχώρησε σε περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό
13:12
Tμήμα Μετεωρολογίας -2ο Δελτίο Καιρού 14/6/2024
12:58
[ΒΙΝΤΕΟ] Φόνος με θύμα γυναίκα από τη Βουλγαρία στην Πάφο
12:24
Απορρίφθηκε η καταγγελία κατά της Χριστίνας Γιαννάκη
11:51
O Νικόλας Ιωαννίδης ο εκλεκτός του Προέδρου για Υφυπουργός Μετανάστευσης
11:43
Νεκρός σε κήπο οικίας στη Σωτήρα άνδρας 76 ετών από την Βρετανία
10:15
Συνάντηση το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα των κλιματιστικών
10:03
Δράση ανέλαβαν το πρωί τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Υπό έλεγχο η φωτιά
09:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.