Σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών, παρέστη ο Πρόεδρος

Επιστολές με θέσεις και εισηγήσεις στο θέμα της ναυτιλίας, απηύθηνε προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

'Οπως απεκάλυψε μιλώντας στο δείπνο των κυπρίων πλοιοκτητών στην Αθήνα, με την επιστολή προς τον Αντόνιο Γκουτέρες και ενώπιον του ενδεχομένου αναβίωσης της συμφωνίας για τα σιτηρά της Ουκρανίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημειώνει ότι θα πρέπει να δίδεται ισότιμα σε όλα τα πλοία η δυνατότητα συμμετοχής στην όλη διαδικασία.

Σε απαντητική επιστολή ο κύριος Γκουτέρες διαβεβαιώνει ότι θα θέσει το ζήτημα στα εμπλεκόμενα μέρη. Υπενθυμίζεται ότι από το 1987 η Τουρκία επιβάλλει αποκλεισμούς στα κυπριακά πλοία.

Στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν από την άλλη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εισηγείται είτε την δημιουργία θέσης Επιτρόπου για τη ναυτιλία, είτε τη θέση ενός Αντιπροέδρου της Επιτροπής με την ίδια ευθύνη.

Γιά τη Νέα Υόρκη αναχωρεί αύριο από την Αθήνα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της εβδομηκοστής-όγδοης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση στις 20 Σεπτεμβρίου ενώ θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στις 22 του μήνα. Θα έχει επίσης σειρά επαφών με ηγέτες κρατών όπως και θεσμών της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Απόψε στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών. Στο δείπνο παρέστη επίσης η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2023 - 22:53

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουλίου
Αισιοδοξία προέδρου για θετικά νέα για Κυπριακό πριν το τέλος του χρόνου
21:08
Γκουτέρες: Bλέπει θετικά παράταση της αποστολής Ολγκίν
21:02
Νέα επίθεση Ισραηλινού υπουργού εξωτερικών κατά Τούρκου προέδρου
20:13
Άδεια στον Μπελέρη για να πάει Στρασβούργο και μετά πίσω φυλακή
20:04
Ο θερμότερος μήνας που καταγράφηκε ποτέ ο φετινός Ιούνιος
20:01
Μητσοτάκης σε Γκουτέρες: Να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού
19:57
Συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς για κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε ο Μπάιντεν
19:37
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024
18:00
Αυξάνονται οι πιέσεις για απόσυρση Μπάιντεν από τις προεδρικές
17:52
Απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία της Ιταλίας
17:41
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν 15 παραδοσιακά τυροκομεία
17:21
Αναστέλλονται τα απεργιακά μέτρα στο ΡΙΚ μετά από συμφωνία υπουργού Οικονομικών και συντεχνιών
17:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.