Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Ν. Χριστοδουλίδη - Α. Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη (Βίντεο)

Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, στις επτά και δέκα το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη.

Επί του παρόντος δεν έχει καθοριστεί κοινή συνάντηση του Προέδρου, με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ και τον Γενικό Γραμματέα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών για το συγκεκριμένο ζήτημα. Σημείωσε, παράλληλα, ότι θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν, ώστε να εξεταστούν τρόποι με τους οποίος θα μπορούσαν να υποβοηθήσουν την προσπάθεια επανέναρξης διαλόγου, μέσω των δικών τους επαφών με τον Αντόνιο Γκουτέρες.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ για αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού, ο Πρόεδρος τόνισε πως κάτι τέτοιο είναι εκτός συζήτησης, υπογραμμίζοντας πως αυτό αποτελεί θέση και της διεθνούς κοινότητας.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει, αύριο, στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, στις τέσσερις και 30 το απόγευμα, θα προσφωνήσει την εβδομηκοστή - όγδοη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά την παρουσία του στην αμερικανική μεγαλούπολη, ο Πρόεδρος θα έχει σειρά σημαντικών συναντήσεων μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα επιστρέψει στην Κύπρο.

Μεταξύ άλλων, είναι προγραμματισμένες διμερείς επαφές με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και με εκπροσώπους ενεργειακών και επενδυτικών Οργανισμών.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί επίσης σε θεσμικές, πολυμερείς συναντήσεις των Ηνωμένων Εθνών.

ΝΠ/ΔΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2023 - 17:13

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Η Ρωσία εξουδετέρωσε 114 ουκρανικά drones στην περιφέρεια Κρασνοντάρ
11:02
Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας: Εάν εφαρμόζονταν τα πρωτόκολλα πιθανότατα ο ασθενής να ήταν εν ζωή
10:37
Καταγγελία για ασθενή που κατέληξε στο νοσοκομείο Αμμοχώστου
10:18
Σύνδεσμος Τραπεζών: Ετεροχρονισμένη η απόφαση για μείωση διαφοράς επιτοκίων
09:50
Συμμετοχή Κύπρου σε διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού στο Παρίσι
09:07
Γιώργος Χατζηγεωργίου: Προς όφελος των ασθενών η δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
08:41
Μεγάλος αριθμός τηλεθεατών παρακολουθεί το EURO2024 από το ΡΙΚ
07:14
Τρεις αγώνες διεξάγονται σήμερα για το Euro2024
06:39
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν drones των Χούθι - Απαιτούν να απελευθερωθούν εργαζόμενοι ανθρωπιστικών οργανισμών
06:15
Ο Πούτιν απειλεί τη Νότια Κορέα: Η αποστολή όπλων στην Ουκρανία θα ήταν μεγάλο λάθος
06:11
Ελληνικό ΥΠΕΞ: Παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ οι απειλές κατά Κύπρου
05:45
Γάζα: Επαναλειτουργεί η αμερικανική προβλήτα
05:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.