Επιβεβλημένη θεωρεί η Ιερά Σύνοδος την υπεύθυνη σχολική καθοδήγηση για το ζήτημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Photo by JOSEPH EID / AFP

Επιβεβλημένη θεωρεί η Ιερά Σύνοδος την υπεύθυνη σχολική καθοδήγηση για το ζήτημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη ύστερα από σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου αναφέρεται ότι τα παιδιά, από πολύ μικρή ηλικία, είναι εκτεθειμένα σε κάθε είδους παραπληροφόρηση και θα πρέπει να ενημερώνονται, για να προστατεύονται αναλόγως της ηλικιακής τους δεκτικότητας.

Η Ιερά Σύνοδος αποδίδει τις ανησυχίες μερίδας γονέων, σε υπερβολές από διαδόσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι το υπουργείο παιδείας ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι ετοιμάζεται πρόταση για ανταλλαγή της καθιερωμένης αργίας της εορτής του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου με την εβδόμη Ιανουαρίου.

Η Ιερά Σύνοδος χαρακτηρίζει εμπαιγμό την πρόταση αυτή, που καταστρατηγεί, όπως αναφέρει, το νόημα της προταθείσης κατάργησης μιας θρησκευτικής αργίας.

Η Κύπρος, προστίθεται, έχει τον μικρότερο διδακτικό χρόνο σε όλη την Ευρώπη και εκείνο που προέχει είναι η όσον το δυνατόν αρτιότερη κατάρτιση των μαθητών και όχι η ικανοποίηση συνδικαλιστικών διεκδικήσεων.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε επίσης τη διεξαγωγή την ερχόμενη Κυριακή εράνου σε όλους τους ναούς της Κύπρου, για ανακούφιση των πληγέντων από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε περιοχές της Ελλάδας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 16:44

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Έλλαδα στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας
11:40
Οι ρωσικές αρχές εξουδετέρωσαν τους 6 τρομοκράτες στο Νταγκεστάν
11:20
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/06/24
11:10
Αποκλείει το ενδεχόμενο παραίτησής του ο Μακρόν
07:25
ΗΠΑ: Αυξημένος κίνδυνος ευρύτερης σύγκρουσης σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ στο Λίβανο
07:20
Νετανιάχου: Οι σφοδρές μάχες με τη Χαμάς πλησιάζουν προς το τέλος
05:49
Μέκκα: Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του καύσωνα
05:47
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/06/24
05:30
23 Ιουνίου
Επαναλειτουργεί τον Ιανουάριο το Δασικό Κολλέγιο στον Πρόδρομο -Τριετής η φοίτηση...
22:30
Αποζημιώσεις ύψους 2,8 εκ. ευρώ σε πληγέντες γεωργοκτηνοτρόφους -Αρχή από τον Φαρμακά
18:59
Χειροπέδες σε 28 αλλοδαπούς -Επιχείρηση Υπηρεσίας Μετανάστευσης
18:55
Γάζα: Πέραν των 37.000 οι νεκροί και περισσότεροι από 86.000 οι τραυματίες
18:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.