Κανένας εφησυχασμός, είπε η Πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενη τον νέο Αρχηγό ΕΦ

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα Δευτέρα τον νέο Αρχηγό Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του.

Ανακοίνωση από τη Βουλή αναφέρει ότι καλωσορίζοντας τον κ. Τσιτσικώστα, η Πρόεδρος της Βουλής του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνει και εξέφρασε την ετοιμότητα της ίδιας και της καθ’ ύλην αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας να σταθεί αρωγός στο έργο του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενη στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας επί του εδάφους και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, εξήρε το έργο του προκατόχου του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νέος Αρχηγός θα εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης και της αποτρεπτικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς. 

Τόνισε δε, ότι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν εφησυχασμό αλλά απαιτούν ετοιμότητα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο νέος Αρχηγός θα ανταποκριθεί πλήρως στην εκπλήρωση της αποστολής της Εθνικής Φρουράς για τη διαφύλαξη της ασφάλειας, την προάσπιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας. Περαιτέρω, η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να δημιουργηθεί ενιαία προμετωπίδα διαχείρισης των προκλήσεων και αναβάθμισης των συνεργασιών με άλλα κράτη σε ζητήματα άμυνας και ασφάλειας.

Ο νέος Αρχηγός Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Τσιτσικώστας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στην Πρόεδρο της Βουλής, τη διαβεβαίωσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το βάρος της ευθύνης του και εξέφρασε την ετοιμότητά του να εκτελέσει με συνέπεια και αποφασιστικότητα το έργο που του έχει ανατεθεί.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:00

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
22:00
Κάλεσμα σε Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητα του
21:53
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε τον Ούγγρο πρωθυπουργό για την συνάντηση του με τον Πούτιν
21:45
Ισπανία: 3 παραλίες έκλεισαν για το κοινό λόγω πετρελαιοκηλίδας που εμφανίστηκε
21:40
Φωτιά σε εμπορικό κέντρο στην Κίνα - 6 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους
21:37
Αύριο η συνάντηση Μακρόν με Κιρ Στάρμερ
20:22
Νέες ισραηλινές επιδρομές στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας
18:50
Βελτιωμένη η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας
18:46
Καμίνι και αύριο η Κύπρος - Νέα κίτρινη προειδοποίηση
17:05
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 17/07/24
16:16
Σε ανταλλαγή περίπου 200 αιχμαλώτων προχώρησαν Ουκρανία - Ρωσία
15:57
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε δυτικά από το Φασούρι
15:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.