ΟΗΕ-Λιβύη: Ο Οργανισμός εκφράζει ανησυχίες για τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών

Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ εργάζονται για να αποτρέψουν την εξάπλωση ασθενειών στην πόλη Ντέρνα της Λιβύης που έχει πληγεί από τις πλημμύρες για να αποφευχθεί μια «δεύτερη καταστροφική κρίση» στην περιοχή, δήλωσε ο διεθνής οργανισμός τη Δευτέρα.

Η Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL) εξήγησε σε μια δήλωση ότι ομάδες από εννέα υπηρεσίες του ΟΗΕ ήταν παρούσες επί του πεδίου στην Ντέρνα και σε άλλες πόλεις στην ανατολική Λιβύη για να παράσχουν βοήθεια και υποστήριξη σε όσους επλήγησαν από την καταιγίδα Ντάνιελ, η οποία σάρωσε την περιοχή στις 10 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας περισσότερους από 3.000 νεκρούς ενώ χιλιάδες άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Οι τοπικές αρχές, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις και η ομάδα του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) ανησυχούν για τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών, κυρίως από το μολυσμένο νερό και την κακή υγιεινή», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Η ομάδα (του ΠΟΥ) συνεχίζει να εργάζεται για την πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών και την αποφυγή μιας δεύτερης καταστροφικής κρίσης στην περιοχή», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τις τελευταίες ημέρες ομάδες της Unicef, του Ταμείου του ΟΗΕ για τα Παιδιά, που βρίσκεται στη Ντέρνα και τα περίχωρά της, παρείχαν «ιατρικά κιτ έκτακτης ανάγκης» σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης για να υποστηρίξουν 15.000 άτομα για τρεις μήνες.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) από την πλευρά της διανέμει «βασικά κιβώτια βοήθειας, όπως κουβέρτες, πλαστικά σεντόνια και εξοπλισμό μαγειρέματος, σε 6.200 εκτοπισμένες οικογένειες στην Ντέρνα και τη Βεγγάζη», τη μεγάλη πόλη στην ανατολική Λιβύη, επισημαίνεται στο Δελτίο Τύπου.

Επιπλέον, μερίδες τροφίμων διανεμήθηκαν σε περισσότερα από 5.000 νοικοκυριά από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP) και 28 τόνοι ιατρικών προμηθειών απεστάλησαν με πτήση ναυλωμένη από τον ΠΟΥ.

Όσον αφορά τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), στήριξε «460 οικογένειες με μη διατροφικά είδη και άλλες 4.000 επιπλέον οικογένειες στη Βεγγάζη με φάρμακα».

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:28

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουνίου
Αναμένεται η έκδοση Κόκκινης Προειδοποίησης για αύριο
07:25
Η Χαμάς καλεί τις ΗΠΑ να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ
06:04
Συνεχίζεται το πρωί η αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα
06:00
Νέα Πορτοκαλί Προειδοποίηση
05:52
Διαχειρίσιμη η κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα στην Πάφο
05:47
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 13/06/24
05:41
12 Ιουνίου
Ένα άτομο με κυπριακή υπηκοότητα και δύο εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο στο νέο κατάλογο κυρώσεων
21:49
Και τώρα αποτίμηση απο ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ
21:34
Αρμενία: Βίαια επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση
21:30
Ελλάδα: Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Κηφισιά
21:11
Πρόεδρος: Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει μεγάλη σημασία στο ρόλο που διαδραματίζει το Ηνωμένο Βασίλειο στο Κυπριακό
21:04
Βρετανός Ύπατος αρμοστής: To Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να υποστηρίζει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
20:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.