Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Βίντεο)

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να έχει ένα ενεργό ρόλο στην υποστήριξη όλων των σταδίων μιας διαδικασίας στο κυπριακό, εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε ανάρτησή της, μετά από συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, η κυρίας Φόν Ντερ Λάϊεν , ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το θέμα τής επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό, κάτω από την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών , κάτι, που όπως επεσήμανε, αποτελεί κρίσιμο παράγονται στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις κοινότητες.

Παραγωγική, χαρακτήρισε τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την πρόεδρο της Κομισιόν, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στην κοινή , όπως ανέφερε, προσπάθεια για επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα , η εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο διορισμό ενός απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρει στην ανάρτησή του ο κύριος Λετυμπιώτης.

Η συνάντηση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο περιθώριο της 78ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η οποία άρχισε σήμερα.

Απόψε επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχει στην εναρκτήρια Σύνοδο του Υψηλού Επιπέδου Φόρουμ για την Αειφόρο Ανάπτυξη, κατά τη διάρκεια του οποίου , έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων που θα συμμετάσχουν στο Φόρουμ.

Αναμονή, συνέστησε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Στέφαν Ντουζάρικ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μιας τριμερούς συνάντησης του Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στη Νέα Υόρκη.

"Νομίζω ότι θα πρέπει να αναμένουμε λίγο για να δούμε”, ήταν η απάντηση του κυρίου Ντουζάρικ όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Πηγή:Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Μαρία Ψαρά, Στέλλα Μιχαήλ

ΠΠ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 20:34

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.