Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κήρυξε την επίσημη έναρξη της 9ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

Την επίσημη έναρξη της 9ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23-30 Σεπτεμβρίου, κήρυξε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης σε διάσκεψη Τύπου που έγινε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 στα γραφεία του ΚΟΑ.

Τον Οργανισμό εκπροσώπησαν επίσης τα μέλη του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Έλενα Παπακώστα, Ανδρόνικος Ανδρονίκου και Σωτήρης Αδάμου, καθώς και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η επιλογή του σλόγκαν “Join the Movement” από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη φετινή χρονιά, αντικατοπτρίζει τους τρεις πυλώνες όπου θα επικεντρωθεί: την αύξηση του αριθμού συμμετοχής των πολιτών σε αθλητικές δραστηριότητες, τη διοργάνωση δράσεων που να ενισχύουν τη συμπερίληψη όλων των ομάδων πληθυσμού χωρίς αποκλεισμούς και τη διοργάνωση καινοτόμων δράσεων που να προσελκύουν των ενδιαφέρον των πολιτών για αθλητική ενασχόληση».

Η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη μίλησε για «τη βοήθειά των φορέων που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και την καταλυτική συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης», ενώ η Δια Βίου Πρέσβειρα και Μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ επισήμανε: «Καλούμαστε να αντλήσουμε ξανά από την ανεξάντλητη πηγή του αθλητικού ιδεώδους, τις αρχές και αξίες του αθλητισμού ως μοναδικό σωσίβιο σωτηρίας μιας υγιούς κοινωνίας. Αυτές τις αρχές και αξίες ο ΚΟΑ συνειδητά και με χρέος προωθεί, ενισχύει και προβάλλει μέσα από όλα τα προγράμματα του».

Ο ΚΟΑ ως ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της εκστρατείας #BeActive στην Κύπρο, έχει τον γενικό συντονισμό για την υλοποίηση της εκστρατείας σε παγκύπρια βάση, με την Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου να έχει την ευθύνη. Η Εβδομάδα περιλαμβάνει δράσεις που απευθύνονται σε ένα μεγάλο εύρος πληθυσμού, όπως για παράδειγμα οι εθνικές δράσεις που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και θα κινητοποιήσουν τον μαθητικό πληθυσμό. Όλες οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν

φέτος είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.beactive.cy και η συμμετοχή σε αυτές είναι ΔΩΡΕΑΝ.

O KOA εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στους χορηγούς επικοινωνίας της φετινής εκστρατείας, τα έξι τηλεοπτικά κανάλια παγκύπριας εμβέλειας ΡΙΚ, ΑΝΤΕΝΝΑ, SIGMA, CYTAVISION, ALPHA Κύπρου και OMEGA Channel.

ΠΗΓΗ:ΚΟΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΟΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2023 - 16:42

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/07/24
16:13
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Λαπάτσας
15:56
Πυρκαγιά στην περιοχή Λαπάτσας
14:35
Αντωνίου: Δεν μιλάμε για σχέδιο λύσης, αλλά για προγραμματισμό επόμενων βημάτων
14:33
Μέτρα πρόληψης για προστασία από τα κουνούπια στο Δήμο Λευκωσίας
14:25
Στο Παρίσι η Υπουργός Παιδείας
14:19
Η Σελίν Ντιόν επιστρέφει στη σκηνή
14:14
Μητσοτάκης: Τα 50 χρόνια από την επιστροφή της Δημοκρατίας να γίνουν αφετηρία για καλύτερη Ελλάδα
14:07
Κανονισμούς για ορθολογική διαχείριση αποβλήτων πλαστικών γεωργικής χρήσης ενέκρινε το Υπουργικό
13:55
Αυξάνονται οι φοιτητές από τρίτες χώρες με απόφαση Υπουργικού
13:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
13:00
Υπουργικό Συμβούλιο: Θα ανεγερθούν 703 φοιτητικές κλίνες σε Λεμεσό και Πάφο
12:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.