Σοβαρότητα από αθλητικούς παράγοντες ζητά ο Επικεφαλής Πειθαρχικού Ελέγχου ΚΟΠ

Σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους στο φαινόμενο της έξαρσης των δηλώσεων που αφορούν  τη διαιτησία ζητά ο Επικεφαλής Πειθαρχικού Εισαγγελέα της ΚΟΠ Στέλιου Νικολάου και προειδοποιεί πως από πλευράς Ομοσπονδίας, θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε παρόμοιες συμπεριφορές.

Η ΚΟΠ δημοσιεύει σήμερα την ανακοίνωση του κ. Νικολάου, ο οποίος σημειώνει αρχικά πως τις τελευταίες μέρες παρατηρείται το φαινόμενο της έξαρσης δηλώσεων εκ μέρους παραγόντων σωματείων, που αφορούν τη διαιτησία των αγώνων της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

«Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή και κατόπι των τελευταίων κρουσμάτων βίας εναντίων διαιτητών και μελών της οικογένειας τους προς όλα τα σωματεία και τους παράγοντες τους, ότι όλες οι πιο πάνω ενέργειες είναι αντίθετες και παραβιάζουν σχετικά άρθρα του Πειθαρχικού Κανονισμού», αναφέρει.

Σημειώνοντας πως το πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας ουσιαστικά μόλις έχει ξεκινήσει και ως εκ τούτου, καλούνται όλα τα Σωματεία και οι παράγοντες τους, όπως σταματήσουν τις πιο πάνω ενέργειες, οι οποίες παραβιάζουν τους σχετικούς κανονισμούς και οι οποίες δημιουργούν και/ή καλλιεργούν δυσπιστία και/ή καχυποψία και/η προκαλούν φαινόμενα βίας στο χώρο της διαιτησίας και στο άθλημα του ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα θίγουν και/ή μειώνουν το κύρος διαφόρων προσώπων οι οποίοι ευρίσκονται στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Καταλήγοντας, ο κ. Νικολάου αναφέρει πως ευελπιστεί στην άμεση συμμόρφωση όλων καθ΄ ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή πλέον, «ούτως ώστε αφενός να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση στο χώρο της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου η οποία φαίνεται ότι υποσκάπτει την προσπάθεια που γίνεται για την μείωση της βίας στα γήπεδα και εκτός γηπέδων και αφετέρου να αποφεύγεται η παραπομπή των σωματείων και των παραγόντων τους ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή».

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτεμβρίου 2023 - 12:13

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 25/9/24
16:04
Έρευνα: Αυστηροποίηση κριτηρίων για δάνεια προς επιχειρήσεις, σταθεροποίηση για νοικοκυριά
15:40
Σε επίτιμη Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κύπρου, αναγορεύεται η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
15:11
Σε επενδύσεις στα κατεχόμενα κάλεσε Τουρκο-αμερικανούς επιχειρηματίες ο Τατάρ
14:47
Βαριές κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ εκτοξεύουν Αίγυπτος, Ιράκ και Ιορδανία
13:47
[ΒΙΝΤΕΟ] Πλήγματα «ευρείας κλίμακας» του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο
13:39
Νορβηγία: ‘Eρευνα για την πώληση βομβητών που εξερράγησαν στον Λίβανο
13:26
Εργασίες καθαρισμού του οδοστρώματος στην έξοδο Κοφίνου - Λάρνακας
13:12
Γκότσης: Στον «ύψιστο βαθμό» ετοιμότητας η Κύπρος για απομάκρυνση αμάχων
13:06
Τίτλοι ειδήσεων: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024
13:00
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/09/24
12:18
Την ετοιμότητα της Κύπρου έναντι των προκλήσεων του μεταναστευτικού εξέφρασε ο Ιωαννίδης
11:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.