Ηνωμένα Έθνη: Αναμένουν την απάντηση Τατάρ για διορισμό ειδικού απεσταλμένου στο κυπριακό

Εν αναμονή της τελικής απάντησης από τον Ερσίν Τατάρ βρίσκονται τα Ηνωμένα 'Εθνη αναφορικά με το ενδεχόμενο διορισμού από τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες ενός ειδικού απεσταλμένου στο κυπριακό.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες, ο τουρκοκύπριος ηγέτης δεν απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο διορισμού απεσταλμένου και επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αφού πρώτα διαβουλευθεί με την τουρκική κυβέρνηση. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών φέρεται να μην απέρριψε, επίσης, την προοπτική διορισμού απεσταλμένου, χωρίς να έχει όμως διευκρινιστεί πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνει ο διορισμός.

Ο Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις στη Νέα Υόρκη, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι οι Τουρκοκύπριοι, που ήταν οι ιδιοκτήτες της Κύπρου από το 1571 μέχρι τη Συνθήκη της Λωζάνης, εκδιώχθηκαν με τη βία από την Κύπρο και, στη συνέχεια, διά της βίας εγκαθίδρυσαν το δικό τους κράτος. "Αυτά τα επιτεύγματα", είπε ο Τατάρ, "θα ήταν αδύνατα χωρίς τη στήριξη της Τουρκικής Δημοκρατίας και τώρα είναι σημαντικό να τα επισφραγίσουμε με λύση δύο κρατών".

Ο Ερσίν Τατάρ αποκάλεσε τους Τουρκοκύπριους μέρος του μεγάλου τουρκικού έθνους.

ΜΙΧ / ΠΑΧ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου 2023 - 17:59

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Λαπάτσας
15:56
Πυρκαγιά στην περιοχή Λαπάτσας
14:35
Αντωνίου: Δεν μιλάμε για σχέδιο λύσης, αλλά για προγραμματισμό επόμενων βημάτων
14:33
Μέτρα πρόληψης για προστασία από τα κουνούπια στο Δήμο Λευκωσίας
14:25
Στο Παρίσι η Υπουργός Παιδείας
14:19
Η Σελίν Ντιόν επιστρέφει στη σκηνή
14:14
Μητσοτάκης: Τα 50 χρόνια από την επιστροφή της Δημοκρατίας να γίνουν αφετηρία για καλύτερη Ελλάδα
14:07
Κανονισμούς για ορθολογική διαχείριση αποβλήτων πλαστικών γεωργικής χρήσης ενέκρινε το Υπουργικό
13:55
Αυξάνονται οι φοιτητές από τρίτες χώρες με απόφαση Υπουργικού
13:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
13:00
Υπουργικό Συμβούλιο: Θα ανεγερθούν 703 φοιτητικές κλίνες σε Λεμεσό και Πάφο
12:58
Ελλάδα: Μόνο με ψηφιακό εισιτήριο η είσοδος των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα
12:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.