Καταγγελία ΠΑΣΥΝΟ: Αποκλείονται νοσηλευτές από διοικητικές θέσεις στον ΟΑΥ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας ότι «αποκλείει νοσηλευτές και μαίες από τη συμμετοχή τους σε θέσεις που προκηρύσσονται από τον Οργανισμό».

Στο σχετικό δελτίο Τύπου διευκρινίζεται ότι η συντεχνία αναφέρεται στις τελευταίες προκηρύξεις Γενικού Διευθυντή, Διευθυντή, Ανώτερου Λειτουργού, Λειτουργού, οι οποίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, προσθέτοντας ότι θεωρεί «απαράδεκτη, ακατανόητη και ανεπίτρεπτη τη θέση του ΟΑΥ να παραγνωρίζει επαγγελματίες υγείας κατόχους πανεπιστημιακών τίτλων που φθάνουν μέχρι το διδακτορικό και να εντάσσει στα σχέδια υπηρεσίας άλλες ειδικότητες».

Αναφέρει περαιτέρω πως «μετά από αγώνες και διεκδικήσεις ο κλάδος νοσηλευτών και μαιών πέτυχε την κατάταξή του στην πανεπιστημιακή επιστημονική βαθμίδα, στην κλίμακα Α8 - 10 -11, που σημαίνει ότι ο κλάδος έχει περάσει ανεπιστρεπτί στην επιστημονική δομή και οι εργαζόμενοι σε αυτόν έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν, να ανελίσσονται και να πληρούν θέσεις στη διοικητική δομή» και προσθέτει πως «η προκήρυξη των θέσεων στον ΟΑΥ χωρίς τη συμπερίληψη προσόντων νοσηλευτικής και μαιευτικής καταστρατηγεί τις αρχές της ισότητας και την αμεροληψία σύμφωνα με το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αναφέρει ότι «δεν έχει κανέναν θέμα για την ένταξη των άλλων επαγγελματιών υγείας αλλά δεν αποδέχεται το γεγονός ότι έχει αποκλειστεί ο νοσηλευτικός κλάδος»

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:35

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
07:00
Η Γερμανία κρίνει πως η προεδρία της Ουγγαρίας στην ΕΕ κάνει «μεγάλη ζημιά»
06:58
Ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας διατηρούν Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία
06:47
"Μνήμης Κατάθεση" από το ΡΙΚ
06:17
Τζο Μπάιντεν: «Σας υπόσχομαι ότι είμαι καλά» - «Θα κατέβω στις εκλογές και θα νικήσουμε»
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 13/07/24
05:26
Ουκρανία: 6 νεκροί και 13 τραυματίες από τα ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ντονέτσκ
05:11
12 Ιουλίου
Αισιοδοξία προέδρου για θετικά νέα για Κυπριακό πριν το τέλος του χρόνου
21:08
Γκουτέρες: Bλέπει θετικά παράταση της αποστολής Ολγκίν
21:02
Νέα επίθεση Ισραηλινού υπουργού εξωτερικών κατά Τούρκου προέδρου
20:13
Άδεια στον Μπελέρη για να πάει Στρασβούργο και μετά πίσω φυλακή
20:04
Ο θερμότερος μήνας που καταγράφηκε ποτέ ο φετινός Ιούνιος
20:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.