Κ.Λετυμπιώτης: Νέο ορόσημο στο Κυπριακό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δεκεμβρίου

Νέο ορόσημο στο Κυπριακό μετά τη Νέα Υόρκη, αποτελεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, μετά και από την άρνηση του Ερσίν Τατάρ να αποδεχθεί το διορισμό απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε ότι είναι δεδομένο πλέον πως τα ευρωτουρκικά δεν μπορούν να είναι άσχετα και αποσυνεδεδεμένα με το κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στόχος του Προέδρου Χριστοδουλίδη, πρόσθεσε, ήταν να υπάρξει κινητικότητα στο κυπριακό και να επαναβεβαιωθεί η προσήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο συμφωνημένο πλαίσιο.

Υπέδειξε πως οι στόχοι αυτοί έχουν επιτευχθεί.

Είπε επίσης ότι η διεθνής κοινότητα αντιλαμβάνεται πως η ελληνοκυπριακή πλευρά καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Αναφερόμενος στην σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για τα αποτελέσματα των επαφών του στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα θα γίνει συντονισμός για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

ΠΓ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:37

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/07/24
16:13
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Λαπάτσας
15:56
Πυρκαγιά στην περιοχή Λαπάτσας
14:35
Αντωνίου: Δεν μιλάμε για σχέδιο λύσης, αλλά για προγραμματισμό επόμενων βημάτων
14:33
Μέτρα πρόληψης για προστασία από τα κουνούπια στο Δήμο Λευκωσίας
14:25
Στο Παρίσι η Υπουργός Παιδείας
14:19
Η Σελίν Ντιόν επιστρέφει στη σκηνή
14:14
Μητσοτάκης: Τα 50 χρόνια από την επιστροφή της Δημοκρατίας να γίνουν αφετηρία για καλύτερη Ελλάδα
14:07
Κανονισμούς για ορθολογική διαχείριση αποβλήτων πλαστικών γεωργικής χρήσης ενέκρινε το Υπουργικό
13:55
Αυξάνονται οι φοιτητές από τρίτες χώρες με απόφαση Υπουργικού
13:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
13:00
Υπουργικό Συμβούλιο: Θα ανεγερθούν 703 φοιτητικές κλίνες σε Λεμεσό και Πάφο
12:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.