Μάκης Κεραυνός: Πλεόνασμα €659 εκατομμυρίων προνοεί ο κρατικός προϋπολογισμός 2024 (Βίντεο)

Πλεόνασμα €659 εκατομμυρίων, που αντιστοιχεί στο 2,2% του ΑΕΠ προνοεί ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024, ο οποίος εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Σε δηλώσεις μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Κεραυνός είπε πως οι αναπτυξιακές δαπάνες παρουσιάζουν αύξηση 12% σε ετήσια βάση, οι κοινωνικές παροχές ανέρχονται στα €2 δισ., ενώ συνδυάζει την συγκράτηση του κρατικού μισθολογίου.

Όπως είπε ο κ, Κεραυνός, στον καταρτισμό του προϋπολογισμού λήφθηκαν υπόψη η σημαντική αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει την οικονομική συγκυρία, οι μεγάλες προκλήσεις για την οικονομία, όπως οι άμεσες επιπτώσεις από την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία και στη Λευκορωσία, ο υψηλός πληθωρισμός, τα υψηλά επιτόκια, που επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη και οι επιπτώσεις από τις μεταναστευτικές ροές.

«Στόχος του προϋπολογισμού του 2024 και του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου 2024 – 2026 είναι η αντιμετώπιση των προκλήσεων και η σταθεροποίηση συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας», τόνισε ο κ. Κεραυνός.

Ο προϋπολογισμός προνοεί έσοδα €13,2 δισ και έξοδα €11,8 δισ, δημιουργώντας δημοσιονομικό πλεόνασμα €659 εκατ. ή 2,2% του ΑΕΠ, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα (εξαιρουμένων των δαπανών εξυπηρέτησης του χρέους) στο €1,09 δισ ή 3,6% του ΑΕΠ.

Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κεραυνός ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται τα υφιστάμενα μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού και επίσης υπάρχουν κονδύλια που θα αξιοποιηθούν για πρόσθετα μέτρα, που θα εξαγγείλει η Κυβέρνηση αφού μελετηθούν.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:38

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.