Πρόεδρος: Ο προϋπολογισμός δίνει το ξεκάθαρο στίγμα των προτεραιοτήτων μας

Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2024, ο οποίος δίνει το ξεκάθαρο στίγμα των πολιτικών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε γραπτή δήλωση.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης τονίζει ότι οι κεφαλαιουχικές δαπάνες είναι αυξημένες κατά 135 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους.

Προσθέτει πως πρόκειται για πλεονασματικό προϋπολογισμό, ο οποίος μετουσιώνει τις βασικές αρχές του προγράμματος διακυβέρνησης σε κοστολογημένα και υλοποιήσιμα έργα και μεταρρυθμίσεις, έχοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο όλων των πολιτικών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι, με ρυθμό ανάπτυξης για το 2024 που εκτιμάται στο 2,9% και τη δημιουργία πλεονασμάτων, η κυβέρνηση διασφαλίζει εύρωστη οικονομία, η οποία αποτελεί την καλύτερη θωράκιση για την προώθηση στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής και τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει, το δημοσιονομικό ισοζύγιο για το επόμενος έτος εκτιμάται ότι θα είναι πλεονασματικό και θα ανέλθει στο 2,2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Αναφέρει ότι μεσοπρόθεσμος στόχος μέχρι το 2026, είναι η μείωση του δημόσιου χρέους στο 60%.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογραμμίζει ότι στον προϋπολογισμό δίδεται έμφαση στην πραγματική οικονομία, μέσα από αναπτυξιακές δαπάνες, οι οποίες βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα, καθώς και τις απολαβές των εργαζομένων στο σύνολό τους και παράλληλα δημιουργούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτεμβρίου 2023 - 17:08

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Τραυματισμός οπλίτη της ΕΛΔΥΚ σε άσκηση
12:52
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε όχημα γυναίκας στη Λάρνακα
12:47
Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς οικία πλησίον του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ)
12:46
Νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο (Βίντεο)
12:31
Σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα (Βίντεο)
12:25
Αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 στις 22 εβδομάδες (Βίντεο)
12:20
Νέα αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου από το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βρετανίας
11:54
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή κυπριακής εταιρείας για το χαλλούμι (Βίντεο)
11:46
Times: Με γροθιά στην καρδιά η δολοφονία Ναβάλνι;
11:34
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 21/2/24
11:12
Χωρίς προβλήματα η διαπραγμάτευση κατασκευής κόμβου ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία
10:39
Νέα επίθεση Χούθι σε βάρος εμπορικού πλοίου ισραηλινών συμφερόντων
10:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.