Γενικός Ελεγκτής: Λήγει ο χρόνος ανάκτησης της παράτυπης χορηγίας Τέσσερα κόμματα να επιστρέψουν €557.511

Σε διελκυστίνδα μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της Βουλής για το ποιος θα ανακτήσει την κρατική χορηγία του 2021 από κόμματα που την έλαβαν με αντικανονικό τρόπο, αναφέρθηκε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης επισημαίνοντας ότι βάσει του περί παραγραφών νόμου το χρονικό περιθώριο για τις όποιες κινήσεις τελειώνει το 2024.

Βάσει γνωμάτευσης του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από τέσσερα κόμματα να επιστρέψουν το συνολικό ποσό των €557.511 που έλαβαν ως κρατική χορηγία το 2021.

«Στη βάση γνωμάτευσης του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, υπάρχει μία διελκυστίνδα μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της Βουλής για το ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία να πάρει στο Δικαστήριο κόμματα στη βάση της γνωμάτευσης αυτής», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελέγχου, προσθέτοντας ότι ανεξάρτητα του ποιος θα κινήσει τη διαδικασία, ο ενάγων θα είναι η Δημοκρατία.

Όπως εξήγησε μέχρι τώρα η χορηγία δινόταν σε δύο δόσεις, ενώ στον προϋπολογισμό του 2021 η Βουλή εισήγαγε ρητή πρόνοια ότι όλη η χορηγία θα δινόταν στην αρχή του χρόνου.

«Στις εκλογές του Μάη του 2021 άλλαξαν τα ποσοστά των κομμάτων και κάποια κόμματα έπρεπε να πάρουν λεφτά και κάποια έπρεπε να δώσουν πίσω λεφτά», είπε, προσθέτοντας πως εφόσον η Βουλή αποφάσισε να δίνεται η χορηγία στην αρχή του χρόνου, η νομοθεσία αφορούσε τον χρόνο που δινόταν, ενώ η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας «έσπαζε τη χορηγία στη μέση», που, όπως πρόσθεσε, ήταν μια άλλη επιλογή.

Τονίζοντας ότι η Βουλή πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο φορολογούμενος πολίτης δεν θα πληρώσει περισσότερα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως υπάρχει ο περί παραγραφών Νόμος, βάσει του οποίου η διορία τελειώνει το 2024.

«Αν θα κάνετε κινήσεις πρέπει να τις κάνετε», κατέληξε.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:40

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.