Μελετούν καταγγελία μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας οι δικηγόροι του Γ. Κούμα (Βίντεο)

Τη πιθανότητα καταγγελίας των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αναφορικά με τη διάπραξη ποινικού αδικήματος, θα μελετήσουν οι δικηγόροι του Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα.

Σε σχέση με το πόρισμα της έρευνας της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, σύμφωνα με το οποίο προκύπτει ασυμβίβαστο του κ. Κούμα, οι δικηγόροι Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης και Μάριος Ορφανίδης, επανέρχονται σήμερα με ανακοίνωση τους στο θέμα, απαντώντας στην δεύτερη χθεσινή και μακροσκελή ανακοίνωση της Επιτροπής.

Αναφέροντας αρχικά πως διαφωνούν ριζικά με το περιεχόμενο της δεύτερης αυτής ανακοίνωσης, οι δικηγόροι του κ. Κούμα σημειώνουν πως δεν θα απαντηθεί επί της ουσίας αυτής για τους ιδίους λόγους που αναφέρουν στην χθεσινή τους ανακοίνωση, επιμένοντας στο περιεχόμενο της.

«Δυστυχώς όμως δεν δυνάμεθα να αφήσουμε χωρίς επισήμανση το γεγονός ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, στη προσπάθεια της να «κάνει επικοινωνιακό παιγνίδι» ενδεχομένως έχει παραβιάσει το άρθρο 8 του Νόμου 180(Ι)/2017 περί καθήκοντος εχεμύθειας», αναφέρουν στη σημερινή τους ανακοίνωση.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως η παραβίαση του Νόμου, με βάση τις πρόνοιες του εν λόγω άρθρου συνιστά ποινικό αδίκημα για το οποίο προβλέπονται ποινές προστίμου και/ή φυλάκισης.

«Εκ των πραγμάτων οιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια της Επιτροπής σε σχέση με τον πελάτη μας είναι εμποτισμένη με παρανομία και παντελή έλλειψη αμεροληψίας και κατ΄ επέκταση άκυρη εξ΄ υπαρχής», αναφέρουν.

Οι δικηγόροι δηλώνουν ότι εκ καθηκόντως, θα μελετήσουν «την πιθανότητα καταγγελίας των μελών της Επιτροπής στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αναφορικά με τη διάπραξη ποινικού αδικήματος».

Πηγές: ΡΙΚ/ΚΥΠΕ

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2023 - 12:25

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουλίου
Ο πλανήτης κατέγραψε τη θερμότερη ημέρα στα παγκόσμια χρονικά την Κυριακή 21η Ιουλίου
19:15
Νέα κίτρινη προειδοποίηση και νέος κόκκινος συναγερμός και για την Τετάρτη
18:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προς Υπουργούς: «Λογοδοσία στην πράξη και όχι στα λόγια»
17:51
Κλειστό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού την Πέμπτη για εργασίες
17:24
Επεισόδια στο Μπανγκλαντές με 174 νεκρούς -Πέραν των 2,500 οι συλληφθέντες
17:13
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 23/7/24
17:10
Προκλητική και πάλι η Τουρκία -Απειλεί με πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κάσου
16:53
"Θα πιω απόψε το φεγγάρι"... στην Κύπρο! Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Σελήνης
16:47
Ποινή φυλάκισης 12 χρόνων σε 19χρονο στη Λάρνακα για υπόθεση ναρκωτικών
15:57
Σταματούν οι προκρατήσεις: Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας θα απομακρύνει τις πετσέτες απο τα κρεβατάκια
15:48
Καταχωρήθηκε εντός δικαστηρίου η υπόθεση απάτης "Μέταμαξ", εναντίον των δύο εκ των τριών υπόπτων που τελούν υπό κράτηση
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
12:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.