ΗΠΑ: Η Γερουσία, με ψήφισμά της ζητά από τη Μόσχα την απελευθέρωση του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Έβαν Γκέρσκοβιτς

Οι επικεφαλής Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, με ψήφισμά τους ζητούν από την Ρωσία την άμεση απελευθέρωση του δημοσιογράφου της εφημερίδας Wall Street Journal, Έβαν Γκέρσκοβιτς. Συνελήφθη πριν από έξι μήνες με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας, την οποία ο ίδιος αρνείται.

Το ψήφισμα, το οποίο υπέγραψαν εικοσι - επτά από τους εκατό Αμερικανούς γερουσιαστές, εστιάζει στη συνεχιζόμενη κράτηση του δημοσιογράφου, ο οποίος συνελήφθη στις 29 Μαρτίου στα Ουράλια Όρη.

Ο Έβαν Γκέρσκοβιτς, 32 ετών, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και είκοσι ετών.

"Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, κρατείται άδικα στη Ρωσία, μόνο και μόνο επειδή έκανε τη δουλειά του", δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, Μπεν Κάρντιν. Για να προσθέσει πως ο Γκέρσκοβιτς δημοσίευσε γεγονότα και έριξε φως στην ψεύτικη αιτιολογία του προέδρου Πούτιν για τον παράνομο πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

"Η ελευθερία του Τύπου είναι ζωτικής σημασίας για τη λογοδοσία των κυβερνήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο", υπογράμμισε από πλευράς του ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Τζιμ Ρις.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2023 - 21:46

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Η Ρωσία εξουδετέρωσε 114 ουκρανικά drones στην περιφέρεια Κρασνοντάρ
11:02
Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας: Εάν εφαρμόζονταν τα πρωτόκολλα πιθανότατα ο ασθενής να ήταν εν ζωή
10:37
Καταγγελία για ασθενή που κατέληξε στο νοσοκομείο Αμμοχώστου
10:18
Σύνδεσμος Τραπεζών: Ετεροχρονισμένη η απόφαση για μείωση διαφοράς επιτοκίων
09:50
Συμμετοχή Κύπρου σε διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού στο Παρίσι
09:07
Γιώργος Χατζηγεωργίου: Προς όφελος των ασθενών η δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
08:41
Μεγάλος αριθμός τηλεθεατών παρακολουθεί το EURO2024 από το ΡΙΚ
07:14
Τρεις αγώνες διεξάγονται σήμερα για το Euro2024
06:39
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν drones των Χούθι - Απαιτούν να απελευθερωθούν εργαζόμενοι ανθρωπιστικών οργανισμών
06:15
Ο Πούτιν απειλεί τη Νότια Κορέα: Η αποστολή όπλων στην Ουκρανία θα ήταν μεγάλο λάθος
06:11
Ελληνικό ΥΠΕΞ: Παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ οι απειλές κατά Κύπρου
05:45
Γάζα: Επαναλειτουργεί η αμερικανική προβλήτα
05:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.