Κινητοποιήσεις εντός Οκτωβρίου εξήγγειλαν χθες βράδυ οι αιγοπροβατοτρόφοι

Photo by Marty MELVILLE / AFP

Κινητοποιήσεις εντός Οκτωβρίου εξήγγειλαν χθες βράδυ οι αιγοπροβατοτρόφοι, οι οποίοι σε συγκέντρωση που είχαν στη Χοιροκοιτία κάλεσαν τον υπουργό Γεωργίας, Πέτρο Ξενοφώντος, να εφαρμόσει τη νομοθεσία που διέπει τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και δήλωσαν αποφασισμένοι να αποφύγουν το πενταετές μεταβατικό στάδιο.

Σε δηλώσεις, ο Γενικός Γραμματέας της Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων, Γιώργος Δημητρίου, κάλεσε τον υπουργό Γεωργίας όπως αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν από τα καθήκοντά του και να πάψει να καλύπτει με συγκεκριμένο τρόπο συγκεκριμένες βιομηχανίες, όπως είπε. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αυξηθεί η ποσόστωση στο αιγοπρόβειο γάλα από το είκοσι τοις εκατόν που είναι τώρα, στο 35 τοις εκατόν το Φεβρουάριο του επόμενου έτους και στο 51 τοις εκατόν τον Ιούνιο, που λήγει το μεταβατικό στάδιο.

Ο κύριος Δημητρίου είπε ότι οι κινητοποιήσεις θα γίνουν στις δεκαοκτώ Οκτωβρίου και κάλεσε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους να παραμείνουν ενωμένοι.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων μέλη των Επιτροπών Γεωργίας και Εμπορίου της Βουλής, αγροτικές οργανώσεις και ο Σύνδεσμος Αιγοπροβατοτρόφων Κύπρου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΜΒ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2023 - 05:15

Τελευταιες Ειδησεις

17 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
22:00
Κάλεσμα σε Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητα του
21:53
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε τον Ούγγρο πρωθυπουργό για την συνάντηση του με τον Πούτιν
21:45
Ισπανία: 3 παραλίες έκλεισαν για το κοινό λόγω πετρελαιοκηλίδας που εμφανίστηκε
21:40
Φωτιά σε εμπορικό κέντρο στην Κίνα - 6 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους
21:37
Αύριο η συνάντηση Μακρόν με Κιρ Στάρμερ
20:22
Νέες ισραηλινές επιδρομές στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας
18:50
Βελτιωμένη η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας
18:46
Καμίνι και αύριο η Κύπρος - Νέα κίτρινη προειδοποίηση
17:05
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 17/07/24
16:16
Σε ανταλλαγή περίπου 200 αιχμαλώτων προχώρησαν Ουκρανία - Ρωσία
15:57
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε δυτικά από το Φασούρι
15:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.