Υπ. Εργασίας - Μεταναστευτικό: Κανείς δεν μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια του.

Σε μία οργανωμένη κοινωνία, η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των σημαντικών ζητημάτων όπως το μεταναστευτικό και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια του, υπέδειξε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παναγιώτου εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα επιτευχθούν ορατά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες.

Εφόσον ρυθμιστεί καλύτερα η νόμιμη μετανάστευση, θα περιοριστεί σημαντικά και η παράνομη μετανάστευση στην Κύπρο, σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι σήμερα υπάρχουν περίπου εκατόν - δέκα χιλιάδες εργαζόμενοι από τρίτες χώρες, οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα στην Κύπρο.

Ο κύριος Παναγιώτου επισήμανε πως οι Κύπριοι εργαζόμενοι ανέρχονται συνολικά σε τριακόσιες - πενήντα χιλιάδες, ενώ οι ανάγκες στην αγορά εργασίας είναι για πεντακόσιες - πενήντα χιλιάδες.

Όπως εξήγησε, η χώρα καλύπτει τις ανάγκες για προσωπικό με εκατό χιλιάδες κοινοτικούς και εκατόν - δέκα χιλιάδες εργαζομένους από τρίτες χώρες.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι στην Κύπρο βρίσκονται είκοσι - οκτώμισι χιλιάδες αιτητές πολιτικού ασύλου, από τους οποίους οι δέκα χιλιάδες εργάζονται νόμιμα σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Δ.Κ./Π.Γ.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Σεπτεμβρίου 2023 - 08:33

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Φεβρουαρίου
Πολεμικό Συμβούλιο Ισραήλ: Υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών για νέα συμφωνία εκεχειρίας
10:35
Στη Γενεύη μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών
10:32
Νικητής ο Τραμπ στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουπλικανικού Κόμματος στη Νότια Καρολίνα
08:23
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα η υπουργός Γεωργίας
05:40
Νέα πλήγματα ΗΠΑ και Βρετανίας εναντίον των Χούθι
05:35
Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ στις 16:00. Αρης - Ομόνοια και Πάφος - ΑΕΚ στις 19:00
05:28
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 25.2.24
05:24
24 Φεβρουαρίου
Στήριξη στην Ουκρανία από τους Τζι-7/ Θα πληρώσει η Μόσχα για την εισβολή στο Κίεβο
22:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Ογκώδεις διαδηλώσεις στο Ισραήλ με αίτημα εκλογές και απελευθέρωση ομήρων
21:43
Δένδιας: «Απειλή η επιβολή της θέλησης ισχυρών κρατών σε γειτονικά τους κράτη»
21:30
Συνεδριάζει το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ -Πιθανή πρόοδος για εκεχειρία
21:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.