Υπουργός Οικονομικών: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κυπριακή οικονομία (Βίντεο)

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κυπριακή οικονομία και το κοινωνικό σύνολο κατά τρόπο στοχευμένο και ευέλικτο, προωθώντας τα κατάλληλα μέτρα για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των προσφερομένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Ιδιαίτερα της χρηματοδοτικής στήριξης μέσα από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πρόσθεσε.

Τόνισε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα ακόμα μία δράση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που αφορά το πλαίσιο και το σχέδιο δράσης για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Είπε ότι το σχέδιο δράσης συνίσταται από δύο ορόσημα.

Το ένα σκέλος είπε, αφορά στην υποχρέωση του πλαισίου διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων από εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων. Ανέφερε ότι το σκέλος αυτό έχει εκπληρωθεί από τις νομοθεσίες που έχουν εγκριθεί.

Το δεύτερο σκέλος αφορά στην εκπόνηση έκθεσης προόδου προς το Υπουργικό που εγκρίθηκε σήμερα, η οποία καταγράφει την εξέλιξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σε σχέση με ενδεικτικους στόχους που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο κύριος Κεραυνός υπέδειξε πως οι συγεκριμένοι δείκτες έχουν ικανοποιηθεί.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα που αφορά την προσπάθεια μείωσης των επιτοκίων ή την ενδεχόμενη φορολόγηση των κερδών των τραπεζών, είπε ότι μέσα από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, βλέπει τις τελευταίες ώρες κάποιες κινήσεις από τις τράπεζες, τις οποίες θα συζητήσει μαζί τους και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς τραπεζών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ , Παναγιώτης Γιωργαλλής

ΜΒ/ ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:05

Τελευταιες Ειδησεις

28 Φεβρουαρίου
Fitch: Ακόμα 0,5 ποσοστιαίες μονάδες στον πληθωρισμό από άλμα κόστους ναυτιλίας
10:39
Η Gazprom στέλνει άλλα 42,4 mcm φυσικού αερίου στην Ευρώπη
10:10
ΣΕΛΚ: Η παρούσα πρόταση για θέσπιση ενιαίας εποπτικής αρχής έχει τρωτά λειτουργικά σημεία
09:45
Αναστέλλεται η απεργία εκπαιδευτικών των Υποστηρικτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας
09:23
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
09:07
Μιχάλης Βορκάς: Απαράδεκτη η απόφαση για σύσταση Ενιαίας Εποπτικής Αρχής
08:38
Μίσιγκαν: Μπάιντεν και Τραμπ κέρδισαν με μεγάλη άνεση τις προκριματικές εκλογές
06:29
ΟΗΕ: Ο λιμός είναι σχεδόν αναπόφευκτος στη Λωρίδα της Γάζας
06:09
Οι ΗΠΑ κατέρριψαν 5 drones των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα
06:05
Στην Ολλανδία σήμερα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
05:56
Ελλάδα: Εκδηλώσεις σε φορτισμένο κλίμα για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη
05:41
Διαφωνία Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για την Ενιαία Εποπτική Αρχή
05:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.