Άδικες οι αντιδράσεις για το έργο του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, λέει ο πρόεδρος του σώματος Γιώργος Αρέστη

Φωτογραφία αρχείου

Άδικες θεωρεί τις αντιδράσεις για το έργο του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου όσον αφορά τους διορισμούς στους Ημικρατικούς Οργανισμούς, ο Πρόεδρος του σώματος, Γιώργος Αρέστη, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από το έργο που παρήχθη.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ σημείωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που ο απλός πολίτης είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στα συμβούλια τέτοιων οργανισμών χωρίς να χρειαστεί να περάσει μέσα από κομματικές διαδικασίες.

Ο Γιώργος Αρέστη  υπογράμμισε ότι στηρίχθηκαν μόνο στις δηλώσεις ενδιαφέροντος που τους είχαν αποσταλεί και σε τίποτε άλλο. Λάμβαναν υπόψην, ανέφερε, τις πρόνοιες του γενικού νόμου 149

Ερωτηθείς αν υπήρξε παρέμβαση προς τα μέλη του Συμβουλίου, απάντησε ότι ουδεμία παρέμβαση υπήρξε.

Ο κύριος Αρέστη δήλωσε  ικανοποιημένος για την μεγάλη αποδοχή από μέρους του Υπουργικού των εισηγήσεων του Γνωμοδοτικού, σε ποσοστό 95 %, σημειώνοντας ότι το Υπουργικό αιτιολόγησε ως όφειλε,  το 5% των εισηγήσεων που δεν αποδέχθηκε.

Η επίθεση, πρόσθεσε, έρχεται από δύο κατευθύνσεις: η μία από εκείνους που δεν επιλέγηκαν και η άλλη από τα κόμματα, πράγμα πού είναι φυσιολογικό, σημείωσε ο πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.

Κληθείς να σχολιάσει εάν υπάρχουν άτομα που έχουν σύγκρουση συμφερόντων με την θέση στην οποία διορίστηκαν, ο κύριος Αρέστη είπε ότι έκριναν τους υποψήφιους με βάση τα στοιχεία που είχαν συμπληρώσει στην αίτηση. «Δεν είχαμε την ευχέρεια και τον τρόπο να κάνουμε περεταίρω έρευνα» σημείωσε. Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ, ο Γιώργος Αρέστη είπε ότι ο διορισμός των μελών του δεν ήταν στην δικαιοδοσία του Γνωμοδοτικού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ , ΚΥΠΕ

ΠΠ/ΜΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουαρίου 2024 - 15:08

Τελευταιες Ειδησεις

24 Φεβρουαρίου
Μακρόν: Δεν θα αποδυναμωθεί η υποστήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία
08:48
Στο Κίεβο τέσσερις ηγέτες από τη Δύση
08:43
Κίνα: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 44 τραυματίες από πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών
07:52
Κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Καναδάς
07:06
Ειρηνευτική σύνοδο για την Ουκρανία προτίθεται να οργανώσει η Ελβετία
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Σαββάτο 24 Φεβρουαρίου 2024
07:03
Χαμάς: Το σχέδιο του Νετανιάχου για τη Γάζα δεν θα επιτύχει
06:36
Σεμπάστιαν Κουρτς: Ένοχος για ψευδή κατάθεση ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας
06:32
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας
06:14
Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν το λιμάνι της Οδησσού
06:03
Συμβολική επίσκεψη Ούρσουλας στο Κίεβο δύο χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή
05:57
Κόλιν Στιούαρτ: Υπάρχει ελπίδα για την επίλυση του Κυπριακού, η οποία ωστόσο φθίνει
05:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.