Οι τακτικοί έλεγχοι υγείας συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου

Τα ραντεβού για προληπτικό έλεγχο υγείας συνδέονται τόσο με μειωμένο κίνδυνο θανάτου όσο και με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών, όπως η άνοια και η κίρρωση του ήπατος, όπως διαπιστώνει πρόσφατη έρευνα.

Η έρευνα επικεντρώνεται στο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για άτομα 40-74 ετών, που προσφέρεται δωρεάν στη Βρετανία, ωστόσο υπογραμμίζεται ότι και άλλα παρόμοια προληπτικά προγράμματα μπορούν να είναι αποτελεσματικά στη μείωση του συνολικού κινδύνου μακροχρόνιων ασθενειών ενός πληθυσμού.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 97.204 συμμετέχοντες στη βάση ιατρικών δεδομένων, για να διερευνήσουν τις συσχετίσεις μεταξύ της συμμετοχής σε ραντεβού για προληπτικό έλεγχο υγείας και του κινδύνου θανάτου ή μελλοντικής διάγνωσης 14 διαφορετικών παθήσεων.

Περισσότεροι από 48.500 συμμετέχοντες παρακολούθησαν ένα ραντεβού μεταξύ Ιανουαρίου 2008 και Ιουνίου 2016 και κάθε συμμετέχων αντιστοιχήθηκε με έναν άλλο που δεν παρακολούθησε κάποιο ραντεβού αλλά είχε παρόμοια δημογραφικά στοιχεία και συμπεριφορές υγείας.

Οι φάκελοι υγείας παρακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια εννιά ετών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έκαναν προληπτικό έλεγχο υγείας είχαν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά διάγνωσης για διάφορες ασθένειες, όπως 19% χαμηλότερο ποσοστό διάγνωσης άνοιας, 23% χαμηλότερο ποσοστό διάγνωσης οξείας νεφρικής βλάβης και 44% χαμηλότερο ποσοστό διάγνωσης κίρρωσης του ήπατος. Επίσης, είχαν 23% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουαρίου 2024 - 10:43

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Φεβρουαρίου
Μακρόν: Δεν θα αποδυναμωθεί η υποστήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία
08:48
Στο Κίεβο τέσσερις ηγέτες από τη Δύση
08:43
Κίνα: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 44 τραυματίες από πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών
07:52
Κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Καναδάς
07:06
Ειρηνευτική σύνοδο για την Ουκρανία προτίθεται να οργανώσει η Ελβετία
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Σαββάτο 24 Φεβρουαρίου 2024
07:03
Χαμάς: Το σχέδιο του Νετανιάχου για τη Γάζα δεν θα επιτύχει
06:36
Σεμπάστιαν Κουρτς: Ένοχος για ψευδή κατάθεση ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας
06:32
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας
06:14
Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν το λιμάνι της Οδησσού
06:03
Συμβολική επίσκεψη Ούρσουλας στο Κίεβο δύο χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή
05:57
Κόλιν Στιούαρτ: Υπάρχει ελπίδα για την επίλυση του Κυπριακού, η οποία ωστόσο φθίνει
05:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.