Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις σε Γάζα και Λίβανο, παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός

Photo by Mohammed HUWAIS / AFP

Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις σε Γάζα και Λίβανο, παρά τις φωνές της Δύσης για κατάπαυση του πυρός μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ. Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από νέο βομβαρδισμό στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Από πλευράς της, η Χαμάς κατέστησε σαφές πως οι όμηροι που κρατούνται δεν πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι όσο το Ισραήλ δεν βάζει τέλος στην επίθεσή του, ενώ ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν προειδοποίησε ότι ο θάνατος του Σινουάρ δεν είναι το τέλος της Χαμάς.

Στο διπλωματικό πεδίο, τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και την επιστροφή των ομήρων, ζήτησαν με κοινή δήλωσή τους οι ηγέτες ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Βερολίνο, διαμηνύοντας παράλληλα ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως η ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει στους αμάχους.

Ο θάνατος του Σινουάρ ανοίγει τον δρόμο για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή, εκτιμούν οι ηγέτες της Δύσης. Ωστόσο, υπάρχουν ζητήματα που δεν ευνοούν μία τέτοια εξέλιξη, όπως η στάση του Ισραήλ, καθώς ο Νετανιάχου θέτει ως προϋπόθεση, η Χαμάς να καταθέσει τα όπλα και να απελευθερωθούν χωρίς όρους οι όμηροι. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα συνεχίσει τους πολέμους στα δύο μέτωπα. Κρίσιμοι παράγοντες θεωρούνται, ο διάδοχος του Σινουάρ, αλλά και τα ισραηλινά αντίποινα στο Ιράν.

KK / MA

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτωβρίου 2024 - 10:27

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Οκτωβρίου
Επίθεση με drone της Χεζμπολάχ στην περιοχή κατοικίας του Νετανιάχου
12:25
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 19/10/24
11:23
Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η ΑΗΚ χθες βράδυ, για 3η φορά σε 2 ημέρες
10:55
Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης Στέλιος Πισής
10:40
Απόπειρα φόνου εναντίον 22χρονου στη Λεμεσό - Καταζητείται 27χρονος
10:28
ΕΚΤ: Γιατί είναι πιθανή μία τέταρτη μείωση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο
09:10
Πόλεμος στο Σουδάν: Δυτικές κυβερνήσεις ζητούν να επιτραπεί να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια
08:09
Κολομβία: Η παραγωγή κοκαΐνης έσπασε ρεκόρ το 2023
08:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
07:02
Δυτικές δημοκρατίες κατηγορούνται στον ΟΗΕ για καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων
06:54
Η Τουρκία εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στη Χαμάς για τον θάνατο του Σινουάρ
06:37
ΠΟΥ: Εξαντλήθηκαν τα παγκόσμια αποθέματα των εμβολίων κατά της χολέρας που λαμβάνονται από το στόμα
06:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.