Έργα πέραν των €30 εκατομμυρίων για την ορεινή ύπαιθρο ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Φωτογραφία Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Περισσότερα από 20 σημαντικά έργα και πακέτο πολιτικών δράσεων για την αναζωογόνηση της ορεινής υπαίθρου Τροόδους, με προϋπολογιζόμενο κόστος πέραν των 30 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης από την κοινότητα Αμιάντου, πρώτο σταθμό της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε συνάντηση με αξιωματούχους των τοπικών Αρχών, εκπροσώπων φορέων και οργανωμένων συνόλων της ορεινής υπαίθρου, στο Πολιτιστικό Κέντρο στον Κάτω Αμίαντο, αφού προέβη σε μια πρώτη αξιολόγηση της πορείας προόδου των δράσεων που αναλήφθηκαν και προωθήθηκαν την κυβέρνηση τους τελευταίους 19 μήνες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξήγγειλε νέα έργα και πολιτικές δράσεις για ενίσχυση των ορεινών, στη βάση του προγράμματος διακυβέρνησης, στο πλαίσιο ευρύτερου κεντρικού σχεδιασμού που γίνεται για όλες τις επαρχίες.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν εννιά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, και πολυάριθμη ομάδα κυβερνητικών αξιωματούχων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η Κυβερνητική πολιτική αφορά την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, ολοήμερα όλα τα σχολεία και νέα τμήματα Λυκείων, επενδύσεις στην πρόληψη πυρκαγιών, δημιουργία τράπεζας αγροτεμαχίων και ελικοδρόμιο στη Λινού, μέτρα για ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, προώθηση του πρωτογενούς τομέα

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΚΩΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτωβρίου 2024 - 21:06

Τελευταιες Ειδησεις

22 Οκτωβρίου
Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο γενικός εισαγγελέας Άντριι Κόστιν
22:59
ΟΗΕ: Ο Φόλκερ Τουρκ εκφράζει αποτροπιασμό μετά το ισραηλινό πλήγμα κοντά σε νοσοκομείο της Βηρυτού
22:56
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024
22:00
Μέχρι 1η Νοεμβρίου οι αιτήσεις για επίδομα σε οικογένειες φοιτητών από Ελλάδα
21:44
Πολίτης καταδίωξε και ακινητοποίησε 51χρονο διαρρήκτη
21:42
Πάσμας: Ελευθερία και ειρήνη αποκτώνται με γενναίες πράξεις
21:39
Ιωαννίδης: Σκοπός η εντατικοποίηση πολιτικής αποτροπής μεταναστευτικών ροών
21:37
Αιμορραγικό σοκ η αιτία θανάτου της 19χρονης από το Αυγόρου
21:31
Τη διατήρηση ΚΑΠ για στήριξη των γεωργών σημείωσε η Υπουργός Γεωργίας
21:28
Μνημόνιο Συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας στον τομέα πρόληψης της ενδοοικογενειακής βίας
21:17
Έργα πέραν των €30 εκατομμυρίων για την ορεινή ύπαιθρο ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
20:51
[ΒΙΝΤΕΟ] Πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό
20:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.