Γιώργος Παπαναστασίου: Τερματικό στο Βασιλικό και πλωτή μονάδα έτοιμα προς χρήση μέχρι το τέλος του 2025

Τη θέση ότι αποτελεί ρεαλιστικό σενάριο το τερματικό στο Βασιλικό και η πλωτή μονάδα να είναι έτοιμα για χρήση μέχρι το τέλος του 2025 επανέλαβε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τρίτου "Πρόσωπο με Πρόσωπο", είπε πως εντός δύο μηνών η πλωτή μονάδα «Προμηθέας» πρέπει να φύγει από την Σαγκάη όπου βρίσκεται και πρόσθεσε ότι αναμένεται να αγκυροβολήσει σε ευρωπαϊκό μεσογειακό κράτος για να λάβει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Ο κύριος Παπαναστασίου εξέφρασε ταυτόχρονα αισιοδοξία ότι η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου δεν θα χαθεί αφού όπως είπε το έργο έχει μπει σε πορεία υλοποίησης. Σημείωσε πως οι κύκλοι των Βρυξελλών παρακολουθούν πολύ στενά την Κύπρο για αυτό το θέμα. Η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στα εκατό-ένα εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις προσφορές που θα προκηρύξει η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί το έργο, ο κύριος Ππαναστασίου είπε, πως στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ετοιμαστούν οι όροι εντολής των ενδιαφερομένων και ακολούθως θα αρχίσει ο ανταγωνιστικός διάλογος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου 2024 - 15:14

Τελευταιες Ειδησεις

26 Οκτωβρίου
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση στη Μέση Ανατολή απευθύνει η Κομισιόν
18:07
Κ. Σακελλαροπούλου: Το πιο ψηλό εθνικό χρέος της Ελλάδας είναι η οριστική επίλυση του Κυπριακού
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
18:00
Scope Ratings: Αναβάθμιση της Κυπριακής Οικονομίας στη βαθμίδα «Α-»
17:56
Επέστρεψαν στη Γη οι 4 αστροναύτες έπειτα από 8 μήνες παραμονής στο διάστημα
17:49
Κοινοπολιτεία: Πλήρης και διαρκής στήριξη στις προσπάθειες της Κύπρου για επίλυση του Κυπριακού
17:42
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 26/10/24
15:59
Η Χαμάς καταδίκασε ανταπάντηση του Ισραήλ στο Ιράν
15:54
Επίθεση Χεζμπολά με drones κατά ισραηλινής αεροπορικής βάσης
15:06
Γιώργος Παπαναστασίου: Τερματικό στο Βασιλικό και πλωτή μονάδα έτοιμα προς χρήση μέχρι το τέλος του 2025
15:05
Ιράν: Έχουμε το δικαίωμα να αμυνθούμε απέναντι στις ισραηλινές επιθέσεις
14:44
Επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής στο Ιράν - Τουλάχιστον 10 νεκροί
14:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.