Ο ευρωπαϊκός Οίκος Πιστοληπτικής Αξιολόγησης Scope Ratings αποφάσισε την αναβάθμιση της Κυπριακής Οικονομίας στη βαθμίδα «Α-» αποδίδοντας επίσης «Σταθερές Προοπτικές».
Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός πρόκειται για την πρώτη φορά από το 2011 που η Κυπριακή Οικονομία τοποθετείται στην κλίμακα «Α» των πιστοληπτικών Αξιολογήσεων.
Προσθέτει ότι η αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων αξιολογήσεων της Κύπρου οφείλεται, στις ισχυρές δημοσιονομικές προοπτικές που χαρακτηρίζονται από βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα και από τη μείωση του δημόσιου χρέους, στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη που αναμένεται να παραμείνει πάνω από τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ και τις αντίστοιχες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας και στη μείωση των κινδύνων του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ο κύριος Κεραυνός διαβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει με υπεύθυνες και συγκροτημένες πολιτικές, για βελτίωση της εμπιστοσύνης προς την κυπριακή οικονομία, συνεχή ανάπτυξη και αδιάλειπτη μείωση του δημόσιου χρέους.
Την αναβάθμιση χαιρέτισε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώνει την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Η χθεσινή αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Α-, το πρώτο στην κατηγορία Α, με σταθερές προοπτικές από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης @ScopeGroup_ επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την ορθότητα της συνετής, σοβαρής και υπεύθυνης οικονομικής… pic.twitter.com/pueBOKlC6m
— President of the Republic of Cyprus (@PresidentCYP) October 26, 2024
Αναφέρει επίσης ότι μακριά από λαϊκισμούς, με προσήλωση και στρατηγικό σχεδιασμό, θα συνεχιστεί η εφαρμογή αυτής της οικονομικής πολιτικής, η οποία επιτρέπει, ανάμεσα σε άλλα, την άσκηση αποτελεσματικής και στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής και την ενίσχυση βασικών τομέων και υποδομών, προς όφελος του κυπριακού λαού.
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ
ΕΥΑ, ΧΡΥ
Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου 2024 - 18:03
https://news.rik.cy/article/2024/10/26/scope-ratings-anabathmise-tes-kupriakes-oikonomias-ste-bathmida-a-/