Το Ισραήλ προέβη σε αντίποινα εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτικούς στόχους

Το Ισραήλ προέβη τα αντίποινα κατά του Ιράν. Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Τεχεράνη. Για «ακριβείς επιδρομές» σε στρατιωτικούς στόχους μιλά ο ισραηλινός στρατός που ανακοίνωσε τα ξημερώματα ότι είναι απάντηση στις «συνεχείς επιθέσεις του καθεστώτος στο Ιράν εναντίον του Ισραήλ», όπως γράφει η ανακοίνωση.

Στις 2:00 τα ξημερώματα, αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν σε ολόκληρη την Τεχεράνη και στην γειτονική πόλη στα βορειοδυτικά, το Καράτζ, όπου βρίσκεται το αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης αλλά και ένα σημαντικό εργοστάσιο για παραγωγή φυγόκεντρων για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Ακολούθησε δεύτερο κύμα εκρήξεων γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα, με τα ιρανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αναφέρουν τέσσερις εκρήξεις στην Τεχεράνη.

Ο εναέριος χώρος πάνω από το Ιράν άδειασε σχεδόν εντελώς.

Ισραηλινός αξιωματούχος, πριν από λίγο, διευκρίνησε ότι ΔΕΝ έχουν πληγεί πυρηνικές εγκαταστάσεις ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, παρά μόνο στρατιωτικοί στόχοι.

Ο Λευκός Οίκος ειδοποιήθηκε λίγο πριν το Ισραήλ πραγματοποιήσει τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι "στοχευμένες" επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον στρατιωτικών στόχων του Ιράν, προσθέτοντας ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τα πλήγματα είχαν στόχο συστοιχίες πυραύλων εδάφους- αέρος και άλλα στοιχεία της ιρανικής αντιαεροπορικής άμυνας. Πρόσθεσε εξάλλου ότι επλήγησαν και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή των πυραύλων, τους οποίους το Ιράν εκτόξευσε εναντίον του Ισραήλ τον τελευταίο χρόνο.

Τέλος ο στρατός του Ισραήλ προειδοποίησε ότι αν "το καθεστώς του Ιράν κάνει το λάθος να ξεκινήσει έναν νέο γύρο κλιμάκωσης, θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε" όπως γράφει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου 2024 - 07:53

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Οκτωβρίου
Νέο θανατηφόρο με θύμα 22χρονο μοτοσικλετιστή
09:18
Θεσσαλονίκη Με λαμπρότητα οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις
09:01
Ο Μπάιντεν ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τους ιθαγενείς λαούς της Αμερικής για τα δεινά που υπέστησαν
07:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
06:30
Το Ισραήλ έπληξε στρατιωτικούς στόχους και στη Συρία
06:26
Έτοιμες για απεργίες στα ξενοδοχεία ΣΕΚ και ΠΕΟ
06:16
Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις
06:15
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 26/10/24
06:12
Στη Θεσσαλονίκη για τους εορτασμούς ο Υπουργός Άμυνας
06:10
Ιράν: Η Τεχεράνη απειλεί το Ισραήλ με αντίποινα
06:07
Το Ισραήλ προέβη σε αντίποινα εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτικούς στόχους
06:05
25 Οκτωβρίου
Πυρά κατά κυανόκρανων από Ισραηλινούς καταγγέλλει ο ΟΗΕ
21:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.