Συνέντευξη Γεραπετρίτη: Μιλά για τριμερή, Κυπριακό και ηλεκτρική διασύνδεση...

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η άτυπη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Τατάρ, εντός του μηνός, συνιστά θετική εξέλιξη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κύριος Γεραπετρίτης, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα σε σύμπνοια με τη Λευκωσία, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε να καταστεί το Κυπριακό μείζονα προτεραιότητα του ΟΗΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, σε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής, ανέφερε πως το γεγονός ότι υπάρχει βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων δημιουργεί, ομολογουμένως, καλύτερες συνθήκες για την επανεκκίνηση των συζητήσεων.

Πρόσθεσε ότι μόνο μέσα από τον παραγωγικό διάλογο μπορεί να υπάρξει βιώσιμη λύση, βεβαίως, υπέδειξε, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι τα θαλάσσια πάρκα θα προχωρήσουν βάσει του αρχικού σχεδιασμού τους.

Θα υλοποιηθούν, όχι με γεωπολιτικά, όπως επισήμανε, κριτήρια, αλλά με καθαρά περιβαλλοντικά.

Και για τον λόγο αυτό, συνέχισε ο κύριος Γεραπετρίτης, εξελίσσεται σταδιακά η τεχνική μελέτη για τον καθορισμό των ορίων τους.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας -Κύπρου, υπέδειξε ότι είναι Έργο Αμοιβαίου Ενδιαφέροντος για την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία το συγχρηματοδοτεί.

Χαρακτήρισε το έργο, μεγάλης ενεργειακής σημασίας για την Κύπρο, διότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ενεργειακής της απομόνωσης, αλλά και ευρύτερα γεωπολιτικής σημασίας.

Αυτό που έπρεπε να εξασφαλιστεί, είπε, ήταν η οικονομική βιωσιμότητά του και από τη στιγμή που οι αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες συμφώνησαν επί των ουσιαστικών οικονομικών πτυχών του και οι Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου διευθέτησαν τα τελευταία ζητήματα, το έργο προχωρεί κανονικά.

Καταλήγοντας ο Γιώργος Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν υπαναχωρεί σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό της.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΑ/ΠΑΧ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Οκτωβρίου 2024 - 16:00

Τελευταιες Ειδησεις

06 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
18:00
Χαράλαμπος Χαριλάου: «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είναι σάκος του μποξ»!
17:57
Η βία εναντίον επαγγελματιών υγείας δεν θα γίνει ανεκτή, διαμηνύει ο Ιατρικός Σύλλογος
17:48
Ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός ενόψει τριμερούς στο Εθνικό, λέει ο Εκπρόσωπος
17:21
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 6/10/24
17:13
Ισραήλ: 25χρονη νεκρή και 10 τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση ενόπλου
16:28
Πανέτοιμο το Ιράν να απαντήσει σε πιθανή... απάντηση -επίθεση του Ισραήλ
16:22
Λίβανος: Αγνοείται η τύχη κορυφαίου στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης
16:11
Με το χέρι στην σκανδάλη το Ισραήλ για αντίποινα εναντίον του Ιράν -Επιθέσεις σε Λίβανο -Γάζα
16:01
Συνέντευξη Γεραπετρίτη: Μιλά για τριμερή, Κυπριακό και ηλεκτρική διασύνδεση...
15:54
Σε πλήρη εξέλιξη ο επαναπατρισμός, μέσω Κύπρου, υπηκόων ξένων χωρών από τον Λίβανο
15:32
Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για ανάδειξη προέδρου -Έξι οι υποψήφιοι μνηστήρες...
15:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.