Συνεχίζονται με σφοδρότητα οι ισραηλινές επιχειρήσεις στο Λίβανο

Photo by IBRAHIM AMRO / AFP

Με σφοδρότητα συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις στο Λίβανο.

Όπως μεταδίδουν λιβανικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές στα νότια προάστια της Βηρυτού, σε νέες αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού. Το Τελ Αβίβ θεωρεί τις συγκεκριμένες περιοχές, ως προπύργιο της Χεζμπολά.

Πριν από την έναρξη των επιχειρήσεων, οι ισραηλινές δυνάμεις εξέδωσαν εντολή εκκένωσης ορισμένων κτηρίων, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

 Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, το τελευταίο 24ωρο 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 150 τραυματίστηκαν, από τα ισραηλινά πλήγματα.

Από πλευράς της, η Χεζμπολά ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε με πυρά πυροβολικού και πυραύλους, ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

Νωρίτερα, γνωστοποίησε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας, απώθησε ισραηλινές δυνάμεις που είχαν "διεισδύσει" στο νότιο Λίβανο, κοντά σε θέση των ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών. Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεχείς επαφή με την Unifil, ώστε οι ειρηνευτές να μην βρεθούν εν μέσω "διασταυρούμενων πυρών".

Περίπου 10.000 κυανόκρανοι έχουν αναπτυχθεί στο νότιο Λίβανο, κατά μήκος της "μπλε γραμμής", η οποία ορίζει τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.  

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΧΠ / ΜΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Οκτωβρίου 2024 - 07:33

Τελευταιες Ειδησεις

09 Οκτωβρίου
ΠτΔ: Η Ε/Κ πλευρά δεν έχει βολιδοσκοπηθεί για το ενδεχόμενο να μετακινηθεί από τις "κόκκινες γραμμές" της
10:47
Πρόεδρος ΔΣ ΑΗΚ: Επιβεβαίωσε την πρόταση Παπαναστασίου για τον GSI προς την Αρχή
10:12
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον Ιό του Δυτικού Νείλου
08:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024
06:57
Γαλλία: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μπαρνιέ
06:32
ΗΠΑ: Ο κυκλώνας Μίλτον ενισχύθηκε στην κατηγορία 5 με κατεύθυνση προς Φλόριντα
06:26
ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις λέει πως έχει σημειωθεί πρόοδος στην προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
06:16
Διάγγελμα Νετανιάχου προς κατοίκους Λιβάνου: Τους καλεί να εξεγερθούν κατά της Χεζμπολά
06:14
Συνεχίζονται με σφοδρότητα οι ισραηλινές επιχειρήσεις στο Λίβανο
06:03
Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας ανέβαλε την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, κατόπιν εντολής του Νετανιάχου
05:58
Συρία: 7 νεκροί και 11 τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε κτίριο στη Δαμασκό
05:39
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 09/10/24
05:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.