Έκθεση φωτογραφίας στο Σπίτι της Κύπρου με θέμα «Χειρόγραφα Παιδείας και Ελευθερίας στην Κύπρο από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα»

Τις αξίες της παιδείας και της ελευθερίας πραγματεύεται έκθεση φωτογραφίας στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα και έχει ως θέμα της, «Χειρόγραφα Παιδείας και Ελευθερίας στην Κύπρο από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα».

Η Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας Δρ Μαρίνα Ιωάννου-Χασάπη αναφέρθηκε στην σημασία της έκθεσης, λέγοντας ότι «αφενός προάγει τη λειτουργία ενός κεντρικού, συνεκτικού ιστορικού αρχείου της ελληνικής εκπαίδευσης στην Κύπρο και αφετέρου συμβάλλει στη δημιουργία ιστορικής και αρχειακής συνείδησης στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές μας».

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ και ΚΥΠΕ

ΚΩΣ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Φεβρουαρίου 2024 - 19:19

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.