Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τα προβλήματα που μπορεί να έχει η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν από τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλώνει ωστόσο έτοιμη, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, να εφαρμόσει τη νομοθεσία και προσηλωμένη στην προσπάθεια για επιτυχή εφαρμογή της μεταρρύθμισης.

Σε γραπτή δήλωση, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου σημειώνει ότι από την αρχή είχαν εντοπιστεί τα προβλήματα, στα οποία είχε αναφερθεί και ενώπιον της Βουλής, αλλά και σε δημόσιες τοποθετήσεις του και υπενθυμίζει ότι είχε από καιρό καταθέσει τους προβληματισμούς του για τον αριθμό των Δήμων, αλλά και για το γεγονός ότι οι συνενώσεις δεν έγιναν στη βάση οικονομικών και πληθυσμιακών δεδομένων.

Αναφέρει ακόμη ότι είχε ετοιμαστεί πρόταση για τροποποίηση της νομοθεσίας, χωρίς όμως να υπάρξει ανάλογη υποστήριξη από πλευράς κομμάτων.

Ο κύριος Ιωάννου τονίζει ότι το υπουργείο Εσωτερικών, έχοντας υποστηρικτικό ρόλο, βρίσκεται δίπλα στους Δήμους για να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και να στηρίξει τις προσπάθειές τους για όσο το δυνατό ομαλότερη μετάβαση.

Σημειώνει, επίσης, ότι το Υπουργείο έχει προχωρήσει σε μέτρα για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, καθώς και στην πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Οργανισμών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΒ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουαρίου 2024 - 18:30

Τελευταιες Ειδησεις

24 Φεβρουαρίου
Κίνα: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 44 τραυματίες από πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών
07:52
Κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Καναδάς
07:06
Ειρηνευτική σύνοδο για την Ουκρανία προτίθεται να οργανώσει η Ελβετία
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Σαββάτο 24 Φεβρουαρίου 2024
07:03
Χαμάς: Το σχέδιο του Νετανιάχου για τη Γάζα δεν θα επιτύχει
06:36
Σεμπάστιαν Κουρτς: Ένοχος για ψευδή κατάθεση ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας
06:32
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας
06:14
Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν το λιμάνι της Οδησσού
06:03
Συμβολική επίσκεψη Ούρσουλας στο Κίεβο δύο χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή
05:57
Κόλιν Στιούαρτ: Υπάρχει ελπίδα για την επίλυση του Κυπριακού, η οποία ωστόσο φθίνει
05:56
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 24.2.24
05:41
23 Φεβρουαρίου
Κάτω του 50% η πληρότητα των φραγμάτων για τον Φεβρουάριο
21:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.