Eσωκομματικά καλέσματα και μηνύματα προς κοινωνία από Πρόεδρο ΔΗΣΥ

Στέλνοντας μηνύματα τόσο εσωκομματικά, όσο και ευρύτερα στην κοινωνία, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, άνοιξε τις εργασίες του σημερινού Πολιτικού Γραφείου του κόματος το οποίο ψηφίζει για τους υποψηφίους του κόμματος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Ο ΔΗΣΥ δεν μπορεί να μην είναι πρώτο κόμμα, δήλωσε η κ. Δημητρίου σημειώνοντας πως για αυτή την πρωτιά όλοι στο κόμμα θα παλέψουν και θα την κατακτήσουν.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως στο κόμμα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά μόνο Συναγερμικοί και πως όλοι μιλούν και διαφωνούν ανοικτά, αλλά στις κρίσιμες στιγμές γίνονται ένα αρραγές μέτωπο και πετυχαίνουν. Κάλεσε ακόμη τα μέλη του ΔΗΣΥ να μην επιτρέψουν σε όσους προσπαθούν να  δημιουργήσουν μια περιρρέουσα ότι το κόμμα έχει κολλήσει στην εσωστρέφεια.

Αρχικά, στην ομιλία της, η κ. Δημητρίου είπε πως αν είναι κάτι, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει στον Δημοκρατικό Συναγερμό, είναι το όραμα, και πως αν σήμερα διεκδικούν με αξιώσεις τα ευρωπαϊκά κεκτημένα και την ευρωπαϊκή δυναμική και προοπτική της χώρας, είναι γιατί κάποιοι πίστεψαν σε οράματα μεγαλύτερα από την ίδια μας τη χώρα.

«Κάποιοι με πρώτο τον ιδρυτή της παράταξης μας, δεν φοβήθηκαν να αναμετρηθούν με το αδιανόητο. Όταν άλλοι αμφέβαλλαν, εμείς κτίζαμε πολιτική και στρατηγική ευρωπαϊκής ενταξιακής πορείας. Όταν άλλοι αμφιταλαντεύονταν, εμείς προχωρούσαμε μπροστά με αταλάντευτη πυξίδα το ευρωπαϊκό μας μέλλον», είπε.

ΔΗΣΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.jfif

Πρόσθεσε πως αυτό το όραμα, η αποφασιστικότητα και η πίστη στις δυνάμεις του κόμματος είναι που τους καλούν και σήμερα, επιτακτικά, να αφήσουν πίσω ότι τους χωρίζει και τους πληγώνει και να αναδείξουμε το πραγματικό μέγεθος του ΔΗΣΥ. «Είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι η παράταξη που πρωταγωνίστησε και οδήγησε την Κύπρο στην ΕΕ, που κράτησε τη χώρα στα δύσκολα και δημιούργησε διεξόδους σε αδιέξοδα, έβαλε σε τροχιά τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στέκεται συμπαγής βράχος απέναντι στις πολλαπλές προκλήσεις, περισσότερο ενωμένη και δυνατή από ποτέ», είπε.

Η κ. Δημητρίου ανέφερε στη συνέχεια πως σε αυτή την κρίσιμη καμπή για το Κυπριακό, επιβάλλεται η φωνή της Κύπρου στην Ευρώπη να είναι ισχυρή, αξιόπιστη και ηχηρή, να προτείνει λύσεις, να παρεμβαίνει, να υπερασπίζεται δημοκρατικές αρχές και αξίες, και να  επηρεάζει πολιτικά δεδομένα και καταστάσεις.

Πρόσθεσε πως αυτό μόνο ο ΔΗΣΥ μπορεί να πετύχει γιατί γνωρίζει πολύ καλά πώς μπορεί να ενισχύσουμε τη θέση της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, μέσα από τις διασυνδέσεις, τις καίριες συμμαχίες, αλλά κυρίως μέσα από το ίδιο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Στη συνέχεια, η κ. Δημητρίου είπε πως η ΕΕ βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι ενώπιον υπαρξιακών απειλών, και πως η ενδυνάμωση του ΔΗΣΥ, ο οποίος πρέπει να παραμείνει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη του τόπου με τον πλέον φιλελεύθερο και δημοκρατικό προσανατολισμό, και του ΕΛΚ, αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα στην άνοδο του λαϊκισμού και τη μόνη επιλογή απέναντι στην ανέξοδη δημαγωγία της Αριστεράς.

Είπε πως οι πολίτες έχουν ανάγκη από έναν υπεύθυνο και αξιόπιστο ΔΗΣΥ και περιμένουν από αυτόν σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε στη συνέχεια την περηφάνεια του κόμματος για τους Ευρωβουλευτές και Ευρωβουλεύτριες του, καθώς και για το βαρυσήμαντο και αξιόλογο έργο που επιτέλεσαν και επιτελούν υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της πατρίδας, με άξονα παράλληλα την πρόοδο και την ευημερία ολόκληρης της ΕΕ.

Σημείωσε πως και τώρα αισθάνονται αισιόδοξοι και περήφανοι γιατί μπαίνουν στη μάχη των εκλογών με τις καλύτερες προϋποθέσεις. «Έχουμε πλειάδα αξιόλογων και δυνατών υποψηφίων και είμαι σίγουρη ότι σήμερα θα ψηφίσουμε επενδύοντας σ ένα πολύ ισχυρό ευρωψηφοδέλτιο με αδιαμφισβήτητη δυναμική», πρόσθεσε.

Λέγοντας πως δυστυχώς, κάποιοι δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο, η κ. Δημητρίου είπε πως η εσωκομματική διαδικασία αποτελεί μόνο ένα μέρος στο μακρύ ταξίδι που έχει ως τελικό προορισμό την ενδυνάμωση και την ενίσχυση του κόμματος προς όφελος του τόπου και της κοινωνίας.

«Σήμερα ψηφίζουμε. Αύριο Κυριακή ξεκινάμε. Όλοι μας. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ριχνόμαστε στη μάχη. Ο αγώνας δεν δίνεται για εμάς, αλλά για την παράταξη, για τους Συναγερμικούς, για τους πολίτες. Στην παράταξη μας δεν χωριζόμαστε σε νικητές και χαμένους. Υπάρχουν μόνο Συναγωνιστές», είπε.

Σημείωσε πως στον ΔΗΣΥ «μάθαμε να μιλάμε ανοικτά ακόμη και να διαφωνούμε ανοικτά, ξέρουμε όμως πολύ καλά την κρίσιμη στιγμή να ενεργοποιούμε εσωτερικούς μηχανισμούς αυτοάμυνας και να γινόμαστε ένα αρραγές μέτωπο, για να πετύχουμε την αποστολή μας, και είναι αυτή η κρίσιμη ώρα».

Κάλεσε τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος να ξεπεράσουν τις όποιες διαφορές και αντιπαραθέσεις. «Να μην επιτρέψουμε σε όσους εμβόλιμα προσπαθούν να δημιουργήσουν περιρρέουσα ότι ο ΔΗΣΥ έχει κολλήσει στην εσωστρέφεια και θα περάσει στη δεύτερη θέση να γευτούν τη δικαίωση. Να ενεργοποιήσουμε κάθε εσωτερικό μηχανισμό για την ενότητα», είπε, και πρόσθεσε: «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν μπορεί να μην είναι πρώτο κόμμα, και γι’ αυτή την πρωτιά πρέπει όλοι και όλες ανεξαιρέτως να παλέψουμε και θα την κατακτήσουμε, όπως εμείς ξέρουμε να μην το βάζουμε κάτω».

Η κ. Δημητρίου ανέφερε πως κανείς δεν είπε ποτέ ότι η διαδρομή προς την εξομάλυνση και την ανάκαμψη από την αποτυχία των προεδρικών εκλογών θα ήταν εύκολη υπόθεση, και σημείωσε πως έχουν ένα πολύ μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο είναι το Όραμα που τους ενώνει

«Ένα Όραμα που δεν γεννήθηκε χθες, αλλά το κληρονομήσαμε από εκείνους που πίστεψαν στην ευρωπαϊκή μας προοπτική, όταν ακόμη αυτή δεν υπήρχε ούτε ως υπόνοια. Αυτή η κληρονομιά είναι η κινητήριος δύναμη μας», δήλωσε.

Η κ. Δημητρίου είπε πως αυτή είναι η δική τους ώρα να πάρουν τη σκυτάλη και να τρέξουν μπροστά, στον κοινό στόχο, να δουλέψουν ακούραστα για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, προτάσσοντας τις θέσεις και το πρόγραμμά τους.

«Κανείς», συνέχισε, «δεν γνωρίζει καλύτερα από εμάς τις ανησυχίες, τις αγωνίες, τις ανάγκες των συμπολιτών μας, κανείς δεν μπορεί να αρθρώσει καλύτερα από εμάς πειστικές προτάσεις, να δώσει λύσεις και διεξόδους για τα προβλήματα».

Ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ έχει λόγο, πλάνο και θέσεις για το Κυπριακό, για την ασφάλεια, μέσα και έξω από τα σύνορα, για την ακρίβεια και το αυξανόμενο κόστος ζωής, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού, για τη διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης και του βιοτικού επιπέδου, για την πράσινη και ψηφιακή Κύπρο.

Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση πως ο ΔΗΣΥ θα τα καταφέρει γιατί γεννήθηκε νικητής. «Και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει νικητής», κατέληξε.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουαρίου 2024 - 13:29

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Φεβρουαρίου
Κίνα: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 44 τραυματίες από πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών
07:52
Κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Καναδάς
07:06
Ειρηνευτική σύνοδο για την Ουκρανία προτίθεται να οργανώσει η Ελβετία
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Σαββάτο 24 Φεβρουαρίου 2024
07:03
Χαμάς: Το σχέδιο του Νετανιάχου για τη Γάζα δεν θα επιτύχει
06:36
Σεμπάστιαν Κουρτς: Ένοχος για ψευδή κατάθεση ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας
06:32
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας
06:14
Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν το λιμάνι της Οδησσού
06:03
Συμβολική επίσκεψη Ούρσουλας στο Κίεβο δύο χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή
05:57
Κόλιν Στιούαρτ: Υπάρχει ελπίδα για την επίλυση του Κυπριακού, η οποία ωστόσο φθίνει
05:56
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 24.2.24
05:41
23 Φεβρουαρίου
Κάτω του 50% η πληρότητα των φραγμάτων για τον Φεβρουάριο
21:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.