Πρόεδρος: Το δεύτερο δεκαήμερο Μαρτίου, θα βρίσκεται ξανά στην Κύπρο η Μαρία Άνχελα

Το δεύτερο δεκαήμερο Μαρτίου, θα βρίσκεται ξανά στην Κύπρο η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για το κυπριακό, Μαρία Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε ομιλία του στον πανηγυρικό εορτασμό τού Αγίου Μάρωνα , στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία, ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι οι προσπάθειες θα οδηγήσουν σε δημιουργία των συνθηκών για ουσιαστικές συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση τού τόπου . Η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι από ελληνοκυπριακής πλευράς θα γίνει ότι είναι δυνατό για επανέναρξη συνομιλιών.

Αναφερόμενος στη μαρωνιτική κοινότητα ο Πρόεδρος τηςΔημοκρατίας σημείωσε ότι η παρουσία του στη εκδήλωση αποτελεί ένδειξη εκτίμησης και τιμής προς την κοινότητα,

Είναι σημαντικό οι ηρωϊκοί εγκλωβισμένοι να συνεχίσουν να μπορούν να κρατούν τη φλόγα αναμμένη, δήλωσε ο Πρόεδρος, ανακοινώνοντας ενίσχυση των σχεδίων επανεγκατάστασης στα κατεχόμενα χωριά ,ιδιαίτερα νεαρών ζευγαριών.

Θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας, των Ηνωμένων Εθνών αλλά και συνολικά της διεθνούς κοινότητας, είναι ότι οι θέσεις πού εξέφρασε ο εδώ βρετανός Ύπατος Αρμοστής δεν βοηθούν στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων , δήλωσε ο Πρόεδρος Χρισοδουλίδης.

Αφήνω κατά μέρος την ουσία αυτών των τοποθετήσεων πού δεν είναι καν προς συζήτηση , πρόσθεσε ο Πρόεδρος, τονίζοντας ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προχώρησε στο διορισμό απεσταλμένου, στο πλαίσιο του συμφωνημένου πλαισίου λύσης.

Σχολιάζοντας και τις τουρκικές θέσεις, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο πού η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να διαδραματίσει, όχι

για να εξυπηρετήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά γιατί μέσω των εργαλείων πού διαθέτει μπορεί να βοηθήσει σε μιά αμοιβαία επωφελή λύση . Το κυπριακό και η δημιουργία συνθηκών επανέναρξης των διαπραγματεύσεων θα είναι στο επίκεντρο και της αυριανής συν'άντησής του με τον Πρόεδρο της Γερμανίας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την πρώτη ιστορικά επίσκεψη στη χώρα μας, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Παρά πολύ περήφανος για την κυβέρνηση, αλλά και για το έργο που έχει παράξει σε ένα χρόνο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη δημοφιλία του να υποχωρεί.

Πρόκειται για πολύ συγκεκριμένα θέματα, όχι γενικά, είπε, προσθέτοντας ότι στις τέσσερις Μαρτίου θα έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί στον κυπριακό λαό για τον απολογισμό της πρώτης χρονιάς.

Απο εκει και πέρα, είπε ο Πρόεδρος, συνεχιζουμε την δουλειά, υπογραμμίζοντας ότι θα υλοποιήσει ότι υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό.

Για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ανέφερε επίσης ότι στη βάση των προκλήσεων που θα υπάρξουν δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε αλλαγες, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση είναι εδώ για τα δύσκολα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε επίσης ότι η Κυβέρνηση προχωρεί με την υλοποίηση μιας σημαντικής μεταρρύθμισης, η οποία θα αξιολογηθεί.

Διαθέτουμε την τόλμη, κατέληξε, να πάμε στη βουλή για να γίνουν οι όποιες αλλαγές όπου χρειάζονται.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουαρίου 2024 - 15:56

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.