Κυπριακό, εξελίξεις στην περιοχή και το μέλλον της Ένωσης τα βασικά θέματα στην ατζέντα των συζητήσεων του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον γερμανό ομόλογό

Κυπριακό, εξελίξεις στην περιοχή και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα τρία βασικά θέματα  στην ατζέντα των συζητήσεων του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βαλτερτ Σταινμαϊερ.

Μιλώντας κατά τη άφιξή του στο στρατόπεδο ΒΜΗ  σε εκδήλωση για τα εβδομηντα-πεντάχρονα από το κλείσιμο του στρατοπέδου  συγκέντρωσης των εβραίων, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι στο κυπριακό έγινε κάποια συζήτηση για το πώς η Γερμανία θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά στην προσπάθεια.

Έγιναν, σημείωσε κάποιες σκέψεις επί τούτου. Σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι

η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να βοηθήσουν στον τομέα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Αναφορικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης , ο πρόεδρος της

Δημοκρατίας σημείωσε ότι μέσα σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον η Ευρωπαϊκή ´Ένωση θα πρέπει να επιδιώξει να διαδραματίσει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα διεθνή θέματα. Συζητήσαμε τα ζητήματα αυτά με τον γερμανό πρόεδρο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στη συνάντηση του Υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι είναι σημαντικό ότι η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο στηρίζει τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αλλά αναλαμβάνει και ένα πρωταγωνιστικό ρόλο .Χαιρετίζουμε αυτή την προσπάθεια και βρισκόμαστε σε πλήρη συντονισμό, σημείωσε. Αναμένουμε, δήλωσε ο Πρόεδρος, μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο Μαρτίου την προσωπική απεσταλμένη του κυρίου Γκουτέρες .Μία είναι η επιλογή , δηλαδή η έναρξη συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου αξιοποιώντας το κεκτημένο των διαπραγματεύσεων, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,.

Δ.Κ./Π.Π.

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουαρίου 2024 - 12:37

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Επίκεντρο διεργασιών για το Κυπριακό η Νέα Υόρκη
21:08
Αντόνιο Γκουτέρες: O Λίβανος θα μετατραπεί σε μία άλλη Γάζα
20:19
Κρίσιμες εκλογές στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας
19:46
Κατηγορήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι 10 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Άλφαμεγα
19:20
Ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου
19:19
Ανοικτή μάχη ξεκαθαρίσματος λογαριασμών δηλώνει η Χεζμπολά
18:21
Έντονη ανησυχία ΕΕ για κλιμάκωση στο Λίβανο
18:19
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΑΚΕΛ κατά της διαφθοράς
17:37
Εγκληματική η ισραηλινή έφοδος λέει το Al Jazeera
17:35
Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε Λεμεσό και Λάρνακα
17:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
16:27
Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
15:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.