Επ.Διοικήσεως: Απουσία αντικειμενικής αξιολόγησης μελών Αστυνομίας

"Παντελή απουσία ενός αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης των ακαδημαϊκών προσόντων των μελών της Αστυνομίας και της συνάφειάς τους με τα αστυνομικά καθήκοντα, κατά τις διαδικασίες μοριοδότησής για σκοπούς προαγωγής", διαπιστώνει, σε έκθεσή της η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη.

Με αφορμή παράπονα τριών αστυνομικών, η Επίτροπος Διοικήσεως σημειώνει ότι, ύστερα από έρευνα, προκύπτει ότι η βαθμολόγηση των ακαδημαϊκών προσόντων περιορίζεται στην κατοχή, μεταξύ άλλων, πανεπιστημιακού τίτλου, μεταπτυχιακού τίτλου και διδακτορικού διπλώματος, χωρίς να προσδιορίζονται οι τομείς σπουδών, με αποτέλεσμα ο βαθμός της συνάφειας τους να εναπόκειται, τελικά, στην υποκειμενική κρίση της εκάστοτε Επιτροπής Αξιολόγησης.

Η κυρία Λοττίδη προσθέτει ότι η απουσία αντικειμενικών και διαφανών κριτηρίων συνάφειας των ακαδημαϊκών προσόντων των υποψηφίων με τα αστυνομικά καθήκοντα, επιτρέπει αυθαίρετες ερμηνείες.

Το γεγονός, σημειώνει, επιβεβαιώνεται εμμέσως από την παραδοχή της Αστυνομίας για ανάγκη τροποποιήσεων των σχετικών Κανονισμών.

Η Επίτροπος Διοικήσεως διαβίβασε τα ευρήματα της στον Αρχηγό Αστυνομίας, με την επισήμανση ότι έχει διαπιστωθεί παραβίαση των αρχών της χρηστής διοίκησης και της καλής πίστης και με εισήγηση για άρση της άδικης μεταχείρισης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ , ΚΥΠΕ

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουαρίου 2024 - 17:23

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.