Την ερχόμενη εβδομάδα τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενεργειακή ακρίβεια

Photo by Charly TRIBALLEAU / AFP

Το υπουργείο Οικονομικών αξιολογεί αυτή τη στιγμή, τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών που βρίσκονται ήδη σε ισχύ και παράλληλα εξετάζει πρόσθετα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αμέσως ή σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Μιλώντας στην εκπομπή του Ρικ, "Πρώτη Ενημέρωση", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, υπογράμμισε πως αυτό το οποίο έχει σημασία, είναι να εφαρμοστούν μέτρα τα οποία επιλύουν μόνιμα το πρόβλημα της ενεργειακής ακρίβειας, που αντιμετωπίζουν τα κυπριακά νοικοκυριά.

Σημείωσε, παράλληλα, πως στόχος της κυβέρνησης είναι - μέσα από την επιτάχυνση της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - τα νοικοκυριά να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνότερο ρεύμα, χωρίς να εξαρτώνται από την επιδοματική πολιτική του κράτους.

Ο κύριος Λετυμπιώτης εξήγησε πως τα κυβερνητικά μέτρα, θα είναι συνάρτηση των αναγκών που προκύπτουν λόγω της τιμής της ενέργειας και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους.

Σημείωσε, ακόμη, ότι τα πρόσθετα μέτρα τα οποία αξιολογούνται, στοχεύουν στην ανακούφιση ορισμένων νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα, όσον αφορά την ενεργειακή ακρίβεια.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε να ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουαρίου 2024 - 12:45

Τελευταιες Ειδησεις

21 Απριλίου
Θλίψη για το θάνατο της Ελένης Νικήτα εκφράζει το υφυπουργείο Πολιτισμού
08:42
Οργή Ισραήλ για την συνάντηση Ερντογάν - Χανίγια
06:34
Χαιρέτισε την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ ο Νετανιάχου
06:09
Ικανοποίηση ΕΕ για την νέα οικονομική στήριξη της Ουκρανίας από ΗΠΑ
06:06
" Πυρά" Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά του Γενικού Ελεγκτή
05:57
Ζελένσκι: Ευγνωμοσύνη στις ΗΠΑ για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας
05:53
Εντονη αντίδραση Ρωσίας για την αμερικανική βοήθεια προς Ουκρανία- Ισραήλ
05:37
Ποδόσφαιρο: Καθοριστικοί αγώνες για τη μάχη του τίτλου
05:32
Νέες διαδηλώσεις στο Ισραήλ
05:28
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 21/4/24
05:22
20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
21:50
ΗΠΑ: Ενέκρινε πακέτο βοήθειας δισεκατομμυρίων σε Ουκρανία και Ισραήλ
21:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.