Σφοδρές καταγγελίες για κακοτεχνίες σε κατοικίες στη Γερμασόγεια

Σφοδρές καταγγελίες για κακοτεχνίες σε κατοικίες στη Γερμασόγεια εξαπέλυσε ο έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου ενώ κατήγγειλε επίσης, ότι αριθμός ιδιοκτητών αρνούνται να απαντήσουν στις επίμονες κλήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών που επιχειρούν να ολοκληρώσουν την καταγραφή των ζημιών.

Σε δηλώσεις στο Τρίτο, είπε ότι από τον ανεμοστρόβιλο ανερπάγησαν ό, τι δεν ήταν ορθά στερεωμένα, ακόμη και ολόκληρες σιδηροκατασκευές όπως είναι τα γκαράζ.

Δεν είναι δυνατόν ανέφερε ο έπαρχος, από μια οικία αξίας τριών εκατομμυρίων να έχουν φύγει όλα τα κεραμίδια τα οποία δεν ήταν επαρκώς στερεωμένα.

Προειδοποίησε ότι οι κακοτεχνίες εγκυμονούν κινδύνους για τους ενοίκους των οικιών αλλά και για τους γείτονές τους, αφού οι μεγαλύτερες ζημιές στη Γερμασόγεια φαίνεται να προέρχονται από κτυπήματα τα οποία δέχθηκαν οικίες όταν αποκολλήθηκαν τσίγκοι, κεραμίδια, ντεπόζιτα ή γκαράζ από γειτονικά σπίτια.

Το ύψος των ζημιών θα ξεπεράσει κατά πολύ τα δύο εκατομμύρια της αρχικής συντηρητικής εκτίμησης αφού οι οικίες στην περιοχή είναι ψηλής αξίας.

Η εκτίμηση των ζημιών αλλά και η ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων θα συνεχισθεί το Σαββατοκύριακο και η έκθεση κοστολόγησης αναμένεται να κατατεθεί στο υπουργείο Εσωτερικών την Δευτέρα ή την Τρίτη, είπε ο έπαρχος Λεμεσού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουαρίου 2024 - 08:55

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.