Δηλώσεις κομμάτων για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Βίντεο)

Για την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έκανε λόγο εκ μέρους του ΔΗΣΥ ο βουλευτής Νίκος Σύκας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια μεταρρύθμιση την οποία έχει ανάγκη η Κύπρος. "Ήμασταν παρόντες γιατί πιστεύουμε στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", σημείωσε ο κύριος Σύκας.

"Από τη στιγμή που ψηφίσαμε τη μεταρρύθμιση, αυτή θα πρέπει να υλοποιηθεί", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. "Πρώτιστη ευθύνη της κυβέρνησης", τόνισε, "είναι να έρθουν στη Βουλή αυτά που αναμένουμε, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στις εκλογές και στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης, η οποία είναι αναγκαία", όπως είπε.

"Η μεταρρύθμιση έπρεπε να γίνει και ορθά έγινε" δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Σημείωσε ότι το νέο μοντέλο Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει θετικά και εποικοδομητικά για να επιλυθούν τα όποια προβλήματα και να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προσφέρει τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες της.

"Υπάρχουν κενά και αδυναμίες και ζητήματα που πρέπει να υπερπηδηθούν", ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, ενώ ο Κυριάκος Τσιμμίλης, εκ μέρους των Οικολόγων, δήλωσε ότι ευθύνη όλων είναι υπεύθυνα και τεκμηριωμένα να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην εφαρμογή της νομοθεσίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΝΠ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουαρίου 2024 - 14:48

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Τα ζητήματα μετανάστευσης και τη στήριξη της οικονομίας θεωρούν ως πιο σημαντικά ενόψει των ευρωεκλογών οι Κύπριοι
18:09
"Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προς το παρόν δεν έδειξαν να έχουν κάποιες επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο"
18:06
Αποφυγή έκθεσης στη σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες
17:29
Ικανοποίηση υπουργείου Οικονομικών για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.