Ενώπιον του Υπουργικού το νομοσχέδιο για αύξηση της άδειας μητρότητας

Φωτογραφία Αρχείου

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθεί στην αυριανή συνεδρία το νομοσχέδιο για αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 στις 22 εβδομάδες και αμέσως μετά θα προωθηθεί στη Βουλή για έγκριση, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου.

Μιλώντας στο Τρίτο και ερωτηθείς εάν θα επωφεληθούν και μητέρες που βρίσκονται με άδεια μητρότητας, ο κύριος Παναγιώτου, είπε ότι διαπιστώνεται ευαισθησία για το θέμα από τους Βουλευτές και τα μέλη της Επιτροπής Εργασίας και ως εκ τούτου εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στη νομοθετική ρύθμιση.

Σε ό,τι αφορά το πέναλτι του 12% για τις πρόωρες συντάξεις, ο κύριος Παναγιώτου εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν εξελίξεις και ότι υπάρχει περιθώριο κατάληξης με έναν τρόπο, που να είναι όσο το δυνατόν πιο συναινετικός.

Στόχος, πρόσθεσε, είναι να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν και να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνταξιούχοι, σύμφωνα με τις δυνατότητες του ταμείου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΗ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουαρίου 2024 - 09:25

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.