Συγκλίσεις και κοινούς στόχους με κόμματα για μεταρρύθμιση τοπικής αυτοδιοίκησης

Υπάρχει απόλυτη σύγκληση απόψεων με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ως προς της εφαρμογή της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προσερχόμενος σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου, υπογράμμισε ότι κυβέρνηση και κόμματα, έχουν κοινές επιδιώξεις τις οποίες θα επιτύχουν μέσα από ομαδική προσπάθεια.

Είπε, ακόμη, ότι για την επιτυχή εφαρμογή της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι αναγκαία και η συνδρομή των δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι πριν από τις εκλογές του Ιουνίου δεν θα γίνουν αλλαγές που να επηρεάζουν τη φιλοσοφία της μεταρρύθμισης.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μετά τις εκλογές του Ιουνίου, εάν προκύψει ανάγκη, εκτελεστική, νομοθετική εξουσία και Δήμοι, θα αναλάβουν να επιλύσουν τα όποια προβλήματα.

Ερωτηθείς για την απουσία της προέδρου της Βουλής-προέδρου του Δησύ από τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, απάντησε πως δεν υφίσταται ζήτημα, καθότι η κυρία Δημητρίου είχε άλλες υποχρεώσεις και έστειλε εκπρόσωπό της.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουαρίου 2024 - 22:01

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Τα ζητήματα μετανάστευσης και τη στήριξη της οικονομίας θεωρούν ως πιο σημαντικά ενόψει των ευρωεκλογών οι Κύπριοι
18:09
"Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προς το παρόν δεν έδειξαν να έχουν κάποιες επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο"
18:06
Αποφυγή έκθεσης στη σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες
17:29
Ικανοποίηση υπουργείου Οικονομικών για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.