Υπουργός Εσωτερικών: Στόχος η υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Βίντεο)

Σύσκεψης με θέμα τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και με τη συμμετοχή των αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Κατά τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημέρωσαν για την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της σύσκεψης, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι έχουν απομείνει λιγότερες από 100 ημέρες μέχρι την υλοποίηση της μεταρρύθμισης, στη βάση και του οδικού χάρτη που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο.

Επεσήμανε ότι υπάρχουν κάποιες προκλήσεις τους επόμενους μήνες, όπως η εξεύρεση κτηρίων για τη στέγαση των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, η εκπαίδευση του προσωπικού και η ολοκλήρωση του Συστήματος «Ευαγόρας».

Όπως ανέφερε ο κύριος Ιωάννου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε για ακόμη μία φορά τη θέληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νομοσχέδιο, όπως αυτό έχει ψηφιστεί και την προσήλωσή της κυβέρνησης για την επιτυχή εφαρμογή της νομοθεσίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΝΠ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουαρίου 2024 - 14:46

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.