Νομική Υπηρεσία: Πολύ σημαντική η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για το χαλλούμι

Πολύ σημαντική χαρακτηρίζει την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το χαλλούμι η Νομική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, η προδιαγραφή «με ή χωρίς αγελαδινό γάλα» στη διατύπωση του προτύπου του 1985, δείχνει ότι το αγελαδινό γάλα θεωρείται από την αρμόδια Αρχή που υιοθέτησε το εν λόγω πρότυπο ως καθαρά προαιρετικό συστατικό και ως δυνητικό συμπλήρωμα του πρόβειου ή αιγινού γάλακτος.

Σημειώνει ότι η επιλογή να περιοριστεί στο 50 τοις εκατόν η αναλογία του αγελαδινού γάλακτος, το οποίο χρησιμοποιείται στο μείγμα για την παρασκευή του χαλλουμιού, ήταν εύλογη.

Νωρίτερα, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι απέρριψε προσφυγή κατά της καταχώρησης του χαλλούμι, ως προϊόντος προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, η οποία είχε υποβληθεί από κυπριακή εταιρία.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Κομισιόν - όταν εξετάζει εάν η καταχώρηση μιας ονομασίας πληροί τις προϋποθέσεις του δικαίου της Ένωσης, δεν υποχρεούται να ελέγχει αν η μέθοδος παραγωγής του προϊόντος είναι σύμφωνη με προϋπάρχον εθνικό πρότυπο.

Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το χαλλούμι χαιρέτισε το υπουργείο Γεωργίας.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουαρίου 2024 - 21:01

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.