Έκθεση Ελεγκτικής Υπηρεσίας για ΡΙΚ

Φωτογραφία αρχείου

Η Ελεγκτική υπηρεσία έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ειδική έκθεση για το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Η έκθεση τιτλοφορείται «Έλεγχος εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ ΡΙΚ και Συνδικαλιστικών οργανώσεων για το νέο οργανόγραμμα του ΡΙΚ και άλλα θέματα προσωπικού». Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο έλεγχος είχε σκοπό να επιβεβαιώσει την ορθή εφαρμογή των συμφωνιών μεταξύ του ΡΙΚ και των συντεχνιών καθώς και των σχετικών προνοιών των εγκεκριμένων προϋπολογισμών του ιδρύματος.

Στην έκθεση διατυπώνονται επικρίσεις για παραβάσεις της συμφωνίας που αφορούν μισθολογικές αναβαθμίσεις εργαζομένων. Εξετάζονται επίσης περιπτώσεις προσλήψεων και μετατροπών συνεργατών ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ενώ γίνεται λόγος για αύξηση του κόστους μισθοδοσίας κατά 33% σε πέντε χρόνια.

Η ελεγκτική υπηρεσία αναφέρει πως η έκθεση παράλληλα με την δημοσιοποίησή της θα σταλεί στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς. Με ανακοίνωση το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου αναφέρει πως το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος είχε λάβει προ μηνών επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αναφορικά με τον έλεγχο εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ ΡΙΚ και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για το νέο Οργανόγραμμα του ΡΙΚ και άλλα θέματα προσωπικού.

Όπως γράφει η ανακοίνωση, οι θέσεις και τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας εξετάστηκαν ενδελεχώς από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ το οποίο προέβη σε διορθωτικές ενέργειες, μετά και από σχετικές Νομικές Γνωματεύσεις.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΑΛ/ΜΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουαρίου 2024 - 17:58

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Τα ζητήματα μετανάστευσης και τη στήριξη της οικονομίας θεωρούν ως πιο σημαντικά ενόψει των ευρωεκλογών οι Κύπριοι
18:09
"Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προς το παρόν δεν έδειξαν να έχουν κάποιες επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο"
18:06
Αποφυγή έκθεσης στη σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες
17:29
Ικανοποίηση υπουργείου Οικονομικών για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.